Data publicării:

Aproape toate tancurile Leopard 2 din Ucraina sunt distruse sau avariate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Cea mai mare parte a tancurilor Leopard 2 trimise în Ucraina sunt fie distruse, fie avariate.

Dintre cele 18 tancuri de luptă principale Leopard 2AG de fabricație germană trimise în Ucraina, doar câteva sunt încă în funcțiune, restul fiind fie distruse, fie avariate, potrivit parlamentarului german Sebastian Schäfer, scrie RMX.

„Situația din Ucraina este foarte dificilă în acest moment. Trebuie să facem mai mult la toate nivelurile; guvernul și industria sunt chemate să facă mai mult”, a scris el pe rețeaua de socializare X.  Acesta a subliniat, de asemenea, poziția în scrisori către Rheinmetall și compania franceză de armament Nexter.

Filmările cu tancurile Leopard distruse care împânzeau câmpurile de luptă din Ucraina au fost difuzate pe scară largă de conturile pro-ruse pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, alte țări au trimis, de asemenea, tancuri Leopard 2 în acțiune și nu era clar câte dintre tancurile furnizate direct de Germania au ajuns pe front.

Până acum, arma nu a avut asupra câmpului de luptă efectul pe care îl sperau ucrainenii. Între timp, nu numai că contraofensiva ucraineană a eșuat, dar Rusia chiar începe să recâștige micile teritorii pe care le-au recucerit ucrainenii în vară.

Schäfer a spus că tancurile nu mai sunt pregătite pentru luptă din cauza daunelor, a uzurii și a încercărilor de reparații defectuoase ale ucrainenilor.

„Există, în mod evident, o problemă în sensul că armata ucraineană încearcă uneori să repare tancurile, ceea ce duce apoi la avarii suplimentare”, a spus Schäfer, adăugând că există o lipsă de piesele de schimb necesare din Germania.

Schäfer a insistat că mai multe ajutoare și arme ar trebui să ajungă în Ucraina pentru a o ajuta să câștige războiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel