Data publicării:

Aproape a făcut descoperiri mari despre Covid-19, dar a fost împușcat mortal. Atacatorul s-a sinucis

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, pe cale să facă „descoperiri foarte semnificative" despre Covid-19, a fost împușcat și ucis într-o aparentă „sinucidere" în weekend.

Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, pe cale să facă „descoperiri foarte semnificative" despre Covid-19, a fost împușcat și ucis într-o aparentă „sinucidere" în weekend, transmite CNN.

Profesorul asistent, cunoscut drept Bing Liu, a fost găsit sâmbătă în casa sa împușcat în gât, piept, extremități și cap, conform Departamentului de Poliție al orașului Ross. Investigatorii cred că un al doilea bărbat neidentificat, care a fost găsit mort în mașina sa, l-a împușcat și l-a ucis pe Liu în casa sa, după care s-a întors în autovehicul și și-a luat viața.

Polițiștii cred că bărbații se cunoșteau, dar există „zero indicații că Liu a fost țintit fiindcă era chinez", a spus sergentul detectiv Brian Kohlhepp.

Aproape de descoperiri mari

Universitatea a transmis un comunicat, spunând că este „profund întristată din cauza tragicii morți a lui Bing Liu, un cercetător prolific și un coleg admirat în Pitt. Universitatea extinde cele mai adânci simpatii către familia, prietenii și colegii lui Liu, în aceste vremuri grele".

„Bing era pe cale să facă descoperiri foarte semnificative spre înțelegerea mecanismului celular al SARS-COV-2 și baza celulară a complicațiilor infecției", au transmis colegii săi de la Departamentul sistemelor biologice și computaționale, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel