Aproape 3.500 de ucraineni au solicitat azil la noi în țară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Aproximativ 3.500 de cetățeni ucraineni au cerut în România azil. 

Aproape 3.500 de ucraineni au cerut azil în România de la începerea conflictului din Ucraina. Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de peste 66%, scrie Mediafax. 

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.469 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, informează MAI.

Solicitanții pot beneficia de cazare

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

Mai mult de jumătate din locurile de cazare sunt ocupate

Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de 66,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, 80.044 de persoane, dintre care 29.636 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 89.164 de persoane, dintre care 26.551 de cetățeni ucraineni, au părăsit România.

Totodată, 19.066 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 22.784 pe sensul de ieșire.

Accident în care au fost implicați refugiați ucraineni

Potrivit datelor furnizate de Bianca Timiş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, 14 pompieri au intervenit, luni seara, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean, pentru descarcerarea unei persoane şi acordarea îngrijirilor medicale celor şase victime rezultate în urma producerii unui accident rutier pe DN 19, între localităţile Ciuperceni şi Livada.

Bianca Timiş a precizat că din cele două maşini implicate, una era din Ucraina, persoana încarcerată fiind găsită de pompieri inconştientă şi necooperantă. În cele din urmă, victima inconştientă, un bărbat de origine română, a fost declarată decedată. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel