Aproape 2000 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Nigeria
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Aproape 2000 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Nigeria  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Aproape 2000 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din Nigeria / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Aproape 2000 de deținuți au scăpat dintr-o închisoare din Nigeria după ce a fost atacată de oameni înarmați, potrivit informațiilor oficiale.

Atacatorii ar fi intrat în curtea închisorii din orașul sud-estic Owerri folosind explozibil pentru a arunca în aer clădirea administrativă. Șase prizonieri s-au întors, în timp ce 35 au refuzat să evadeze. Totodată, 1.844 deținuți au scăpat din închisoarea din statul Imo.

Mai mulți bărbați înarmați au luat cu asalt închisoare Owerri în primele ore ale zilei de luni, după ce au venit cu camioane și autobuze. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că atacatorii aveau grenade, mitraliere și explozibil.

Președintele a catalogat evenimentul drept un act terorist

Președintele Muhammadu Buhari a numit atacul drept „act de terorism” desfășurat de „anarhiști”. El a cerut forțelor de securitate să-i captureze pe atacatori și pe prizonierii scăpați.

Un purtător de cuvânt al mișcării separatiste indigene din Biafra a declarat pentru agenția de știri AFP că acuzațiile că se află în spatele atacului de luni sunt „mincinoase”. Din ianuarie 2021, mai multe secții de poliție și vehicule din sud-estul Nigeriei au fost atacate. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru evenimente, precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel