Data publicării:

Aproape 20 de tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de poliţişti

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Peste 19 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în perioada 21 noiembrie - 1 decembrie, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, au fost controlate 122 de persoane fizice şi juridice autorizate, iar 98 de persoane fizice şi juridice neautorizate au fost identificate. Totodată, au fost constatate 103 infracţiuni ce sunt cercetate în 83 de dosare penale, de comiterea cărora sunt bănuite 101 persoane, relatează Agerpres.

Au fost aplicate 17 contravenţii, în valoare de 25.500 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 19.267 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare de 1.593.340 de lei.

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu cei ai Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, au declanşat pe 21 noiembrie acţiunea naţională "Foc de artificii 2022-2023". 

Citește și:

Poliția Română, avertisment asupra unor înșelăciuni cu criptomonede. Au fost deschise peste 260 de dosare penale

Poliţia Română lansează un avertisment asupra înşelăciunilor privind tranzacţionarea de criptomonede, transmite Agerpres. Se pare că victimele sunt induse în eroare fiind folosite site-uri scam controlate de societăţi comerciale cu sedii în paradisuri fiscale.

Potrivit site-ului politiaromană.ro, victimele sunt abordate prin diferite metode (mesaje email spam/mesaje pop up/mesaje pe reţele de socializare) şi li se prezintă (de cele mai multe ori prin folosirea imaginii unei persoane publice) posibilitatea de a obţine câştiguri importante, printr-o investiţie minimă, în tranzacţionarea de criptomonede.

Peste 260 de dosare penale, înregistrate de Poliția Română


Până în prezent, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 260 de dosare penale, în care persoanele vătămate au suferit prejudicii, precizează sursa citată.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunilor cibernetice, Poliţia Română recomandă: utilizarea metodelor suplimentare de prevenire în vederea efectuării tranzacţiilor online (înrolarea cardului în sistemul 3D Secure); să nu se ruleze programe a căror origine nu poate fi verificată; să nu se deschidă anexele unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi; să nu se acceseze link-uri primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale; înaintea efectuării tranzacţiilor online să se verifice cât mai bine produsul şi legitimitatea site-ului sau serviciului oferit.

'Dacă aţi fost victima unei infracţiuni, sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie şi puneţi la dispoziţia poliţiştilor cât mai multe informaţii', precizează Poliţia Română.

Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American"

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 ani, din judeţul Giurgiu, după ce o altă femeie, din Bacău, a fost înșelată cu peste 80.000 de lei, transmite Agerpres. Femeia din Giurgiu este acum acuzată de înşelăciune prin metoda "Generalul American"... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel