Data actualizării:
Data publicării:

Aproape 1.000 de ani de la constituirea Ordinului de Malta. Ambasadorul Musneci: Experimentăm o redinamizare a relației solide cu România

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Excelența Sa Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, în cadrul unui eveniment ce a celebrat înființarea Ordinului, a subliniat importanța relației bilaterale dintre Malta și România.

Ordinul Suveran de Malta, a cărui denumire completă este Ordinul Suveran Militar și Ospitalier al Sfântului Ioan Botezătorul, de Ierusalim, de Rhodos și de Malta a fost înființat în jurul anului 1050, la Ierusalim, cu scopul de a administra un spital pentru pelerinii din Țara Sfântă.

„Ordinul nostru creat cu aproape 1.000 de ani în urmă la Ierusalim și este prezent pe teritoriile României de azi încă din secolul al XIII-lea, nu doar construind, la acea vreme, o unitate medicală, dar a fost încheiat un acord încă de atunci, acord de o importanță capitală.

Experimentăm o reală redinamizare nu numai a proiectelor noastre, ci și a activităților noastre de comunicare și diplomație. Recenta vizită a premierului Marcel Ciolacu la Marele nostru Cancelar Riccardo Paterno' di Montecupo a avut ca scop nu numai reconfirmarea relaţiilor solide dintre România şi Ordinul de Malta, ci şi găsirea modalităţilor de optimizare a utilizării resurselor financiare şi umane de care dispunem şi de a să ne spori comunicarea instituțională pentru publicul larg.

Desigur, chiar și în acest an, din păcate, sărbătoarea noastră are loc într-un moment extrem de dificil cu înăsprirea războiului din Ucraina, unde riscăm să vedem legea forței prevalând asupra forței dreptului internațional”, a precizat ambasadorul Musneci.

Acesta a salutat relația cu SMURD și implicarea secretarului de stat Raed Arafat, dar și colaborarea cu Casa Regală a României.

„Eforturile noastre în acest sens au fost întotdeauna susținute și încurajate și de SMURD. Salut încă o dată implicarea secretarului de stat Raed Arafat, deoarece continuă să fie un punct de referință pentru voluntarii noștri. Îți mulțumesc Raed pentru deschidere și abordare pragmatică, bazată pe soluții.

De asemenea, aș dori să mulțumesc și să felicit Casei Regale, Custodelui Coroanei SM Margareta și ASR Principele Radu pentru colaborarea cu Ordinul de Malta și pentru rolul pe care îl joacă în societatea românească și moldovenească”, a mai precizat ambasadorul Musneci.

La rândul său Raed Arafat a salutat discursul ambasadorului.

„Sunt extrem de onorat să am oportunitatea de a răspunde discursului domnului ambasador Musneci. E o oportunitate să mulțumesc public ordinului Suveran de Malta, în special Corpului Maltez de Ajutor, pentru implicarea și sprijinul acordat autorităților române în abordarea provocărilor pe care le întâmpinăm”, a subliniat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel