Apple, prima companie cu o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari
Gigantul tehnologic Apple a devenit prima companie din lume care atinge o valoare de piaţă de 3 miliarde de dolari.
Preţul unei acţiuni Apple a crescut cu 5.800 la sută din 2007 şi până acum, transmite BBC News pe Instagram. Apple a fost unul dintre marii câştigători ai pandemiei, pentru că lockdown-ul a adus o creştere pe cheltuielile pentru gadget-uri.
Vezi această postare pe Instagram
Când va fi lansat automobilul electric al Apple
Noul şef al diviziei auto a grupului american Apple Inc, Kevin Lynch, face presiuni pentru lansarea unui automobil electric în 2025 şi reorientează proiectul în jurul capacităţilor de conducere autonomă, a anunţat joi Bloomberg News, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres, citând Reuters.
Acţiunile producătorului de iPhone-uri au urcat cu peste 2% după publicarea informaţiilor. Reprezentanţii Apple nu au comentat informaţia. Maşina ideală a Apple nu va avea volan şi pedale, designul de interior fiind adecvat conducerii fără mâini, susţin sursele.
Eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul conducerii autonome, cunoscute sub numele de "Proiectul Titan", au debutat în 2014, când firma a început să proiecteze de la zero propriul său vehicul. La un anumit moment, Apple a abandonat eforturile în domeniul tehnologiei pentru maşinile fără şofer pentru a se concentra pe software şi şi-a reevaluat obiectivele.
Informaţiile vin pe fondul majorării cererii pentru vehiculele electrice, care au dus la creşterea capitalizării bursiere a unor firme ca Tesla şi Rivian peste cea a producătorilor auto tradiţionali. VEZI MAI MULTE AICI
Apple, veste bună pentru cei care au telefoane iPhone sau computere Mac
Grupul american Apple Inc a anunţat că pentru prima dată va începe să vândă publicului larg piese de schimb şi unelte pentru ca oamenii să-şi repare unele dintre telefoanele iPhone şi computere Mac, transmite Agerpres, citând Reuters.
Acest program vine după ani de presiuni din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparaţii şi la componente originale.
În 2019, Apple a început un program în care unităţile de reparaţii independente puteau achiziţiona piesele sale de schimb, manuale de instrucţiuni şi unelte. În prezent, în acest program sunt 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii, a informat Apple.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News