Apple, noi reguli aplicate solicitărilor justiției de predare a unor date ale utilizatorilor
Apple a înăsprit regulile la solicitările justiției de predare a unor date ale utilizatorilor.
Apple a înăsprit unele dintre regulile referitoare la solicitările justiţiei de predare a unor date ale utilizatorilor, după ce Departamentul de Justiţie al Statelor Unite i-a trimis citaţii, în perioada preşedinţiei lui Donald Trump, pentru informaţii legate de parlamentari democraţi, transmite Reuters. Apple a anunţat că a introdus recent o limită de 25 de elemente, cum ar fi adrese de email sau numere de telefon, pentru o solicitare a justiţiei.
Compania a informat că, în februarie 2018, a primit o citaţie din partea Departamentului de Justiţie pentru informaţii referitoare la 109 elemente, formate din 73 de numere de telefon şi 36 de adrese de email, dar că nu a pus la dispoziţia procurorilor conţinut precum emailuri şi imagini.
Citații către Apple, trimise în timpul lui Trump
Publicaţia New York Times a relatat joi că procurorii federali au trimis citaţii Apple şi altor companii, în timpul preşedintelui Trump, în cadrul unei investigaţii care cauta sursele din spatele unor informaţii din media despre contactele dintre asociaţii lui Trump şi Rusia.
Investigaţia a avut ca ţintă cel puţin doi democraţi din Comisia pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, consilieri şi membri de familie, între care şi un minor, a scris New York Times.
Apple a arătat că nu avea de unde să ştie natura investigaţiei şi că a oferit doar informaţii de bază privind contul de abonat, cum ar fi nume, adrese, adrese de email şi numere de telefon. Compania nu a oferit date care arată cui şi când au fost trimise mesaje.
Inspectorul general al Departamentului de Justiţie Michael Horowitz a declarat, vineri, că va investiga eforturile instituţiei din perioada preşedinţiei Trump de a obţine date de comunicaţii ale parlamentarilor şi membrilor presei, notează Deschide.md.
Apple, condamnat în Rusia și o amendă de 12 milioane de dolari
Agenţia antimonopol rusă (FAS) a anunţat marţi că a condamnat gigantul american Apple la o amendă record de peste 12 milioane de dolari pentru "abuz de poziţie dominantă", relatează AFP.
"FAS a impus Apple o amendă de 12 milioane de dolari", adică 10 milioane de euro la rata actuală, pentru "abuz de poziţie dominantă în distribuirea de aplicaţii mobile pe sistemul de operare iOS", a declarat autoritatea de reglementare într-un comunicat de presă, scrie agerpres.ro
Plângerea aflată la originea acestei amenzi a fost depusă de compania de securitate cibernetică Kaspersky în 2019. Grupul rus a acuzat Apple că a interzis accesul la o aplicaţie de control parental aparţinând Kaspersky într-un moment în care gigantul american urma să lanseze o aplicaţie similară.
"Din punctul nostru de vedere, (gigantul) Apple pare să fi utilizat poziţia sa de proprietar al platformei pentru a dicta condiţiile şi a-i împiedica pe ceilalţi dezvoltatori să opereze pe picior de egalitate cu el", afirmase Kaspersky într-un comunicat în 2019 (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News