Apple, investigată în Rusia. De ce este acuzată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
iPhone
iPhone
Compania Apple este sub investigație în Rusia după ce a fost acuzată de concurență neoială printr-o plângere formulată de compania Kaspersky Lab, specializată în securitate informatică, anunță Reuters.

Organismul anti-monopol din Rusia, FAS, a declarat joi că firma Apple este investigată existând suspiciuni că abuzează de poziția domininantă pe care a obținut-o pe piață, scrie Mediafax.

Investigația a pornit după ce aplicația celor de la Kaspersky Lab, Safe Kids a fost refuzată de cei de la Apple, aceștia preferând să își lanseze o nouă versiune a propriei aplicații de control parental, Screen Time, cu funcții similare celei de la Kaspersky.

Declarația Apple

La rândul lor, cei de la Apple au invocat pentru Reuters o declarație din luna aprilie prin care arătau că au înlăturat din magazinul virtual câteva aplicații de control parental care "puneau în pericol intimitatea și securitatea informatică a utilizatorilor".

Compania susține că era vorba despre tehnologie "extrem de invazivă" numită Mobile Device Management (MDM) și că folosirea într-o aplicație destinată consumatorilor ar fi încălcat regulile platformei App Store.

Cei de la Kaspersky au răspuns că prevederile Apple pentru App Store permiteau o folosire limitată a MDM, dar nu au putut să afle cum pot obține permisiunea celor de la Apple pentru acest mod de utilizare a tehnologiei. Astfel că regula nu se aplică decât concurenței Apple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel