Aplicaţiile Android care furau parolele de Facebook. Avertisment pentru utilizatori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
25 de aplicaţii periculoase au fost eliminate din Play Store, după ce s-a descoperit că furau datele personale ale utilizatorilor.

Raportul Evina, observat inițial de ZDNet, avertiza că 25 de aplicații periculoase Android puteau fura parolele de Facebook. Aceste aplicații includeau platforme pentru numărarea pașilor, editarea imaginilor, gestionarea fișierelor etc.

Aplicațiile au fost scoase de pe Google Play Store, însă înainte să fie eliminate, au fost descărcate de 2.34 milioane de ori. La suprafață, aplicațiile promiteau să ofere funcții și opțiuni inofensive, însă conțineau un cod periculos, ce putea detecta ce altă aplicație a deschis utilizatorul recent, scrie digi-world.tv

Dacă această aplicație era Facebook, aplicațiile periculoase puteau suprapune o fereastră de web browser deasupra aplicației Facebook, ce conținea o pagină falsă de login. Dacă utilizatorii nu își dădeau seama că aveau de-a face cu o fereastră falsă și își introduceau adresa și parola, aplicațiile periculoase preluau datele și le trimiteau la un server.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel