Aplicația WhatsApp, atacată! Compania a dezvăluit breșe în sistemul de securitate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
WhatsApp a anunțat că o firmă care creează programe spion este responsabilă de compromiterea mesajelor a mii de utilizatori.

WhatsApp a anunțat că o firmă care creează programe spion este responsabilă de compromiterea mesajelor a mii de utilizatori, conform The Sun. NSO Group, o companie israeliană, ar fi creat un software folosit de națiune pentru a spiona oficialii guvernamentali, jurnaliștii și activiștii pentru drepturile omului.

Firma deținută de Facebook a lansat un proces împotriva software-ului numit Pegasus, care ar fi spart conturi de WhatsApp, oferindu-le hackerilor acces la mesaje, fotografii, persoane din agendă și multe altele.

Hack-ul - apel vocal la care nici nu era nevoie de răspuns

Acuzațiile arată că programul spion ar fi fost inserat în telefoanele oamenilor printr-un apel vocal prin WhatsApp. Victimele nu trebuiau să răspundă la telefon pentru a primi virusul.

Site-ul NSO arată că dezvoltă software-uri de spionaj pentru a ajuta „agențiile guvernamentale să împiedice și să investigheze terorismul", salvând „mii de vieți".

WhatsApp a descoperit breșele de securitate, care au profitat de software-ul aplicației deținute de Facebook, în mai 2019, reușind imediat să scoată o actualizare care să împiedice astfel de atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel