Aplicația Snapchat scoate funcțiunea care încuraja șoferii să conducă periculos
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Aplicația Snapchat a șters o funcțiune care putea pune utilizatorii în pericol.

Conform BBC, populara aplicație Snapchat, utilizată de tinerii din întreaga lume, a scos funcțiunea care arăta viteaza de deplasare a utilizatorilor atunci când pozau sau filmau. Compania mamă a aplicației, Snap, a spus că filtrul care afișa viteza „abia era folosit”.

Însă, declarațiile companiei sunt departe de adevăr. Snapchat este dat în judecată de părinții ai doi tineri care ar fi fost încurajați de aplicație să conducă cu viteze periculoase, fapt ce ar fi dus și la trei morți din cauza „designului neglijent”. Snap a transmis că deja a „dezactivat filtrul la viteze mari”, oprindu-i funcționalitatea peste 50 km/h, adăugând și o avertizare. „Nimic nu este mai important decât siguranța comunității Snapchat”, a transmis un reprezentant al companiei. Dispariția funcțiunii va fi pusă în aplicare în următoarele săptămâni.

În 2017, un accident catastrofic ar fi fost provocat de funcțiunea aplicației Snapchat

Trei bărbați, doi de 17 ani și unul de 20 de ani, au murit într-un accident de mașină după ce autoturismul în care se aflau a intrat într-un copac, în 2017. „La scurt timp înainte de ora 19:00, mașina a început să accelereze la viteze cu mult peste limita legală, iar o fotografie a înregistrat o viteză de 197 km/h”, se arată în documentele depuse de familiile lor la tribunal.

„Fie că Snap a încercat sau nu să încurajeze condusul cu viteză, Snap știa sau ar fi trebuit să știe că, de fapt, încuraja condusul cu mare viteză”, se mai arată în același document al procesului. 

„Snapchat este o metodă rapidă și distractivă de a împărtăși momente cu prietenii și familia”, se arată în descrierea oficială a aplicației. „Snapchat se deschide chiar în camera foto. Astfel, poți trimite un Snap în doar câteva secunde! Fă o poză sau un videoclip, adaugă o legendă și trimite celor mai buni prieteni și familiei. Filtrele, Lenses, Bitmoji și alte efecte amuzante te vor ajuta să te exprimi într-un fel original”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel