Aperitiv pentru masa de Paști. Inimioare cu brânză şi şuncă. Cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă nu ai idei de aperitiv pentru masa de Paști, poți încerca această variantă: inimioare cu brânză și șuncă.

Ingrediente

 200 g brânză proaspătă
 1 lingura smântână
 100 g parmezan
 200 g brânză topită feliată sau caşcaval
 200 g şuncă presată feliată
 200 g aluat de pateuri
 sare
 piper
 1 legătură mărar
 1 linguriță boia de ardei
 1 legătură pătrunjel

Cum se prepară

Se pasează brânza proaspătă, apoi se amestecă cu smântâna şi parmezanul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar verde tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro.

Se aşază pe o folie din aluminiu straturi succesive de brânză topită, pastă de brânză, şuncă presată, pastă de brânză, iar ultimul strat va fi de brânză topită. Se acoperă tot cu o folie şi se pune la presat între două planşete. Se lasă la rece 30 minute.

Se taie în formă de inimioare sau romburi şi se presară cu boia de ardei sau verdeaţă tocată mărunt. Toate resturile rezultate la tăiere se pun într-un castron şi se folosesc ca umplutură pentru pateuri.

Aluatul de pateuri se întinde şi se taie rondele de 4-5 cm. Se pune puţină umplutură între două rondele din aluat, se apasă puţin pe contur şi se aşază într-o tavă. Se coc în cuptorul bine încins, 5-7 minute.

Vezi și: Aperitiv pentru masa de Paști: Lalele umplute cu brânză și castraveți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel