Urmărește emisiunea live
Apelează la un anticariat care cumpără cărți și creează spațiu pentru masa de Paște (P)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: JillWellington on Pixabay.com
Sursa foto: JillWellington on Pixabay.com
Paștele se apropie și cu siguranță plănuiești să ai familia și prietenii lângă tine. Ceea ce înseamnă că este timpul să dai un refresh casei tale după iarna încheiată. 

Curățenia de Paște este o tradiție care contribuie la starea de bine prin menținerea mediului înconjurător curat și organizat. A scăpa de praful, murdăria și dezordinea de iarnă ajută și la reducerea efectelor alergiilor sezoniere.

Iată câteva trucuri simple pentru a-ți facilita procesul de curățenie și a avea mai mult timp de prăjiturit și gătit preparate speciale pentru masa de Paște

Îndepărtează petele de apă dură cu lămâie

În această primăvară, robinetele tale vor fi curate și strălucitoare cu ajutorul unei jumătăți de lămâie. Acidul citric ajută la îndepărtarea urmelor de apă dură. 

Curăță geamurile și oglinzile cu ajutorul ziarelor vechi

Amestecă o pătrime de cană de oțet cu două căni de apă și două lingurițe de săpun lichid într-o sticlă de pulverizare. Pulverizează apoi amestecul pe sticlă și freacă zonele murdare cu ziar. Cerneala acționează ca un abraziv ușor.

Curăță grătarul cu o ceapă

Pregătește-ți grătarul pentru vremea însorită. Mai întâi, încălzește-l și pulverizează peste el puțin oțet alb pentru a înmuia rezidurile. Apoi, freacă bine zona folosind o jumătate de ceapă. Acidul din ceapă ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare.

Îndepărtează resturile din cuptorul cu microunde cu suc de lămâie

Taie o lămâie în jumătate, stoarce sucul într-o cană umplută cu apă și lasă și coaja în amestec. Pornește cuptorul timp de trei minute și lasă-l să stea cinci minute fără a-i deschide ușa. Aburul din interior va înmuia murdăria, astfel încât să o poți șterge cu ușurință.

Folosește o racletă de fereastră pentru a scăpa de părul de animale

Utilizează o racletă de ferestre pentru a scăpa de părul de animale de pe covor.

Marginea de cauciuc a racletei este un instrument excelent pentru prinderea și îndepărtarea părului de animale de companie de pe covor. Folosește o prindere fermă și asigură-te că elimini tot excesul de păr pe măsură ce cureți. La final, aspiră firele de păr rămase la suprafață.

Nu uita și să:

Golești frigiderul din bucătărie și să-l cureți bine.Aspiri bine pe sub aparatele electrocasnice mari, cum ar fi aragazul și frigiderul, dar și pe sub piesele de mobilier mari, cum ar fi dulapuri, birouri și paturi.Speli geamurile, atât în ​​interior, cât și în exterior.Cureți jaluzelele și să speli perdelele sau draperiile.Speli nu doar cearșafurile ci și pernele și husele de saltea.

După toate aceste sarcini mai amănunțite, spală, șterge și aspiră praful de pe orice alte suprafețe.

Creează spațiu pentru masa de Paște. Ai multe cărți vechi și dorești să le vinzi? Apelează la un anticariat care cumpără cărți!

Deoarece masa de Paște de cele mai multe ori are loc în sufragerie va trebui să mai rezolvi un task în plus pe lângă curățenie. Și anume să te asiguri că ai suficient spațiu astfel încât să nu-ți înghesui familia și prietenii.

Daca living-ul tău este ocupat de o bibliotecă mare plina de cărți vechi, cel mai simplu este să apelezi la un anticariat care cumpără cărți. Un astfel de anticariat include serviciul de achiziții de cărți din orice domeniu. Practic vei scăpa de volumele vechi pe care deja le-ai citit si nu-ți mai sunt de folos. Specialiștii în achiziții cărți se vor deplasa gratuit la domiciliu tău fără ca tu să depui un efort în acest sens. În plus, majoritatea anticariatelor fac achiziții cărți din orice domeniu, deci nu trebuie să-ți faci griji nici din acest punct de vedere. Volumele pe care tu decizi sa le vinzi vor fi evaluate si remunerate. 

Cu banii obținuți după vânzarea cărților poți cumpăra si mici cadouri pentru cei dragi, astfel încât sa le oferi când vor veni la masa de Paște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel