CMMB a răbufnit: Amenințările asupra medicilor sunt serioase. Nu trebuie interzisă demisia
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 31 Martie 2020, 10:20
WhatsApp
Colegiul Medicilor din Municipiul București constată că amenințările asupra stării de sănătate a populației cât și cele asupra medicilor și întregului personal medical sunt serioase și riscă să se agraveze în următoarele zile.

"Colegiul Medicilor din Municipiul București este solidar atât cu membrii săi medici, cât și cu restul personalului medical și cu pacienții, și face următoarele recomandări, cu toată responsabilitatea:

- Trebuie create spații de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienți suspecți, cu toate măsurile corecte de protecție pentru personalul medical

- Toți pacienții cu simptomatologie sugestivă de infecție cu SARS COV 2 trebuie tratați ca suspecți și izolați corespunzător, pentru protecția atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalți pacienți, până la obținerea rezultatelor de laborator

- Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situația actuală

- Nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viața responsabilitatea unei asemenea demisii – credem că este o pedeapsă suficientă această povară. Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale.

Asigurați condițiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta și vă asigurăm că aceasta își va face datoria, indiferent de riscurile asumate!

Sperăm că toate instituțiile statului, cât și societatea civilă, vor lua în considerare acest apel!", a transmis Biroul executiv al CMMB, printr-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?