Apel către oameni să renunțe la selfie-urile cu furtuna Eunice. Autoritățile britanice, în alertă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Apel către oameni să renunțe la selfie-urile cu furtuna Eunice. Autoritățile britanice, în alertă / Foto Pexels
Apel către oameni să renunțe la selfie-urile cu furtuna Eunice. Autoritățile britanice, în alertă / Foto Pexels
Autorităţile britanice au lansat vineri un apel către cetăţeni îndemnându-i să renunţe la selfie-urile cu furtuna după ce vânturi cu viteze record s-au abătut asupra nordului Europei provocând valuri care ajung până la înălţimea acoperişurilor proprietăţilor aflate pe coastă, transmite Reuters.

Furtuna Eunice a adus în Marea Britanie rafale de până la 196 de kilometri pe oră, un record pentru Anglia, şi a ucis cel puţin o persoană în Irlanda, cauzând totodată perturbări în alimentarea cu electricitate şi în transporturi.

Pentru o fotografie sau un selfie spectaculos nu merită să vă riscaţi viaţa, iar cei care merg pe coastă ca să facă fotografii pun totodată şi echipele noastre în pericol, a avertizat comandantul pazei de coastă, Ben Hambling.

Îndemnăm oamenii în cei mai duri termeni posibili să stea departe de zona ţărmului

Îndemnăm oamenii în cei mai duri termeni posibili să stea departe de zona ţărmului, a mai spus el.

Potrivit pazei de coastă, au existat numeroase relatări despre persoane aflate pe malul apei care făceau fotografii cu valurile sau chiar cazul unor familii stând în preajma valurilor însoţite de copii.

Numărul decesele produse în timpul realizării unor selfie-uri este în creştere, potrivit unui studiu din 2018, în bună parte din cauza celor care caută senzaţii tari pentru a-şi creşte popularitate pe reţelele de socializare. Informaţiile pe care le primim sunt absolut terifiante, a spus Hambling. În astfel de condiţii nu e nevoie decât de un singur val.

MAE. Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Marea Britanie. Coduri roșu și portocaliu din cauza furtunii Eunice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, din cauza furtunii Eunice, autorităţile britanice au emis pentru vineri coduri roşu şi portocaliu de vânt puternic.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, autorităţile britanice au emis cod roşu, generat de vânt puternic (aproximativ 90 mile pe oră) pentru regiunile de coastă sud-vestice, fiind afectate zonele Devon, Cornwall şi Somerset, şi cod portocaliu de vânt puternic (aproximativ 70-80 mile pe oră) pentru regiunile din interiorul ţării, fiind afectate Ţara Galilor, cea mai mare parte a Angliei, până în zona de nord a acesteia, inclusiv zona Manchester.

Mai multe informaţii se găsesc în portalul The Met Office (https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2022/red-weather-warning-issued-for-storm-eunice).

Totodată, MAE recomandă consultarea permanentă a avertismentelor meteorologice şi a recomandărilor emise de autorităţile britanice, deoarece mai multe dintre serviciile locale, precum mersul trenurilor, accesul pe autostrăzi, sunt sau vor fi întrerupte. Autorităţile britanice semnalează şi pericol de inundaţii în partea vestică a insulei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44276027328; +442076029833; +442076036694; +442076025193; +442076030572; +442076022065, Consulatului General al României la Edinburgh: +44(0)1315249491; +44(0)1315249492) sau ale Consulatului General al României la Manchester: +44(0)1612360478; +44(0)1612375513; +44(0)1612369687; +44(0)1612368995), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare Londra: +44 7738716335.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://londra.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel