Apartament CAPCANĂ în Iași. Cine intra acolo pleca bătut și fără bani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Apartament CAPCANĂ în Iași. Cine intra acolo pleca bătut și fără bani / Foto: Pixabay, de PhotoMix
Apartament CAPCANĂ în Iași. Cine intra acolo pleca bătut și fără bani / Foto: Pixabay, de PhotoMix
Într-un apartament din Iași oamenii erau ademeniți, bătuți și furați.

Apartament capcană în centrul Iașului. Două prostituate atrăgeau clienţii, iar proxeneţii îi tâlhăreau. Aceștia și-au recunoscut faptele în fața instanței, scrie Ziarul de Iași. Se pare că deși bărbații veneau acolo cu intenția de a petrece timp cu prostituatele, ei erau bătuți, jefuiți, apoi goniți. Această metodă ar fi devenit o afacere profitabilă pentru cei implicați.

Cum acționau cei 4

Femei trebuiau să aprecieze starea materială a clienţilor şi să-i pună la curent cu aceasta pe cei doi bărbaţi, pentru a le da posibilitatea să-i jefuiască. Se pare că la un moment dat prostituatele le dădeau mesaje celor doi proxeneți. Aceștia veneau în apartament, îi jefuiau și îi băteau pe clienții femeilor, iar aceștia fugeau speriați de acolo. Unii rămâneau fără câteva sute de lei, alții fără câteva mii, în funcție de câți bani aveau la ei. Totuși, afacerea celor patru nu a durat mult, între primul jaf şi arestarea lor trecând mai puţin de o lună. 

Cei patru au fost arestaţi pe 13 noiembrie, fiind trimişi în judecată la începutul anului trecut pentru tâlhărie calificată. În faţa instanţei, tâlharii şi-au recunoscut faptele, fiind astfel judecaţi în procedură simplificată, cu reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Magistraţii Judecătoriei au reţinut ca circumstanţe agravante faptul că tâlhăriile au fost comise îndeosebi noaptea, în grup şi sub ameninţarea armei.

Totuşi, sentinţele aplicate au fost mai degrabă blânde. Deşi pedeapsa pentru tâlhărie calificată poate urca, chiar în condiţiile judecării în procedură simplificată, până la 6 ani şi 8 luni de închisoare, pedepsele au fost orientate spre minim. Unul dintre bărbați a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar celălalt la 2 ani şi 6 luni de detenţie. Una dintre femei a fost condamnată la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. În cazul celeilalte prostituate cauza a fost disjunsă, ea urmând să fie judecată separat. Din banii jefuiţi de la clienţi, au mai putut fi recuperaţi doar 650 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel