Aparatul de propagandă al lui Putin. Eugen Tomac (PMP): Rușii au fost pregătiți. Am văzut o scenă care m-a cutremurat!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre propaganda care se face în Federația Rusă.

Eugen Tomac a relatat o scenă a propagandei ruse care l-a „cutremurat“:

„Rusia nu se va schimba. Din păcate, Putin a investit enorm de mulți bani în crearea instituțiilor media care se ocupă de o propagandă mult mai subtilă și mai eficientă decât cea sovietică, folosind aceeași rețetă, dar ajutat de avansul tehnologic. Rusia și-a creat un aparat de propagandă foarte eficient. Eu am văzut câteva reportaje care m-au cutremurat.

Am văzut, de exemplu, o scenă în care mama unui tânăr întors de pe front, evident, mort, spunea următoarea replică: Știam de când a plecat pe frontul din Ucraina că nu se va mai întoarce în viață. Pentru mine este o onoare că a murit pentru Rusia!

Când ai asemenea scene și pe care le împingi în populație cu foarte multă agresivitate este evident că oamenii au fost pregătiți pentru acest război, iar acum nivelul de propagandă a atins cote greu de înțeles pentru noi, cei care gândim lumea în termeni de reguli. Or, Federația Rusă nu mai joacă astăzi după reguli și aici este cel mai mare pericol pentru că, evident, nu știm unde se va opri. Toată lumea speră să ajungem cât mai rapid la o negociere legată de pace, dar după cum arată lucrurile în prezent nu văd Rusia dispusă să se așeze la masa negocierilor și să încerce o construcție pentru pace, iar acest aspect evident că trebuie să ne îngrijoreze“, a spus, la DC News, Eugen Tomac.

Tomac „traduce” vizita președintelui Macron în Republica Moldova

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, azi, la interviurile DC News, despre vizita președintelui Franței, Emmanuel Macron, în Republica Moldova.

"Este o vizită istorică, extrem de importantă, deoarece contextul prin care trece Republica Modova este cu totul diferit: prezența militară ilegală a Federației Ruse, de peste 30 de ani, în Transnistria. 

La Chișinău avem o conducere pro-europeană. Un singur partid politic pro-european din Republica Moldova a reușit, acum un an, să obțină la alegerile anticipate, majoritatea fotoliilor din Parlament - 60%.

Liderul acestui proiect este Maia Sandu, actualul președinte al Republici Moldova. Atât președintele, cât și Parlamentul sunt de aceeași culoare. Moldova se confruntă cu mai multe probleme simultan, de aceea vizita liderului francez este atât de importantă. Franța susține perspectiva de integrare a Republicii Moldova. 

Este important că președintele francez a transmis acest mesaj de susținere a Republicii Moldova de aderare la UE. Republica Moldova se apropie de  statutul de stat cu perspective de integrare europeană", a explicat Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (citește AICI). 

Tomac o laudă pe Maia Sandu: Este un om politic, care știe să pună în valoare cultura română 

Eugen Tomac, președintele PMP, o laudă pe Maia Sandu, despre care a spus că este un om politic, care știe să pună în valoare cultura română.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vizitat, miercuri, Republica Moldova, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. La Chișinău, liderul francez a fost întâmpinat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Eugen Tomac, președintele PMP, a lăudat-o pe Maia Sandu, despre care a spus "este un om politic și de stat, care știe să pună în valoare cultura română". 

"Președintele Macron i-a adus, ieri, la Chișinău, un omagiu poetului Mihai Eminescu. Maia Sandu se dovedește a fi un om politic și de stat, care știe să pună în valoare cultura română. La București însă, din păcate, nu am văzut lideri politici coborând din birouri pentru a-l cinsti pe Luceafărul literaturii românești", a scris Eugen Tomac, pe facebook.

Liderul francez și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu au vizitat Alianța Franceză din Moldova. De asemenea, au avut o discuție cu câțiva reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel