Apar MULTE SURPRIZE cu pandemia. Aveți pisici și câini? Prof.dr. Emanoil Ceaușu, MARE ATENȚIE!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prof.dr. Emanoil Ceaușu
Prof.dr. Emanoil Ceaușu
Prof.dr. Emanoil Ceaușu, plecând de la noul coronavirus, susține că, în viitor, vor apărea „multe surprize”.

„Pandemiile au apărut, aproape toate, din cauza modificării echilibrului stabilit în mii și mii de ani între om și natură, între om și celelalte viețuitoare. 60 la sută dintre bolile infecțioase actuale sunt infecții care, la un moment, au trecut de la animale la om. Agentul patogen s-a adaptat bine la om, devenind un patogen specific uman. 70 la sută dintre bolile emergente și reemergente, care au apărut în ultima sută de ani, sunt din cauza acestui dezechilibru dintre oameni - mediu - animale”, a spus Emanoil Ceaușu.

Unii cercetători susțin că sunt mult mai multe „coronavirusuri, sute, poate mii”, a punctat specialistul.

„Dintre aceste microorganisme, dintre care unele sunt patogene pentru om, existente în natură, maximum cinci la sută au fost identificate ca specie în prezent. Deci, multe surprize vor fi și în viitor!”, a spus acesta. 

„Dacă ne întoarcem la această nouă boală, COVID-19, acum se manifestă pandemic, dar, foarte sigur, în anii următori, va deveni o boală endemică cu un virus specific uman. De la animale s-a transmis la om, dar de la om a început să se transmită la animale, în special la feline, pisici, lei, tigri, mai greu la câini”, a mai spus Emanoil Ceaușu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri online, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România”.

Dezbaterea a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV. Emisiunea va fi reluată luni, 3 august, de la ora 11.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel