Urmărește emisiunea live
APĂ MINERALĂ suspectă, retrasă de la vânzare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mai multe hipermarketuri din Capitală au fost controlate de oamenii legii. Poliţiştii din Bucureşti au făcut zeci de controale, deoarece există suspiciunea că se vinde apă îmbuteliată contrafăcută.

APĂ MINERALĂ. Oamenii legii au efectuat, joi, mai multe controale într-o rețea de hipermarketuri din Sectorul 3 din București. Există suspiciuni că  APA MINERALĂ ar fi contrafăcută. În urma verificărilor, apa minerală suspectă va fi retrasă de la comercializare.

"Se fac verificări pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Este vorba de un tip de apă minerală despre care există suspiciuni că ar fi contrafăcută. Urmează ca apa să fie ridicată şi să se stabilească dacă este apă minerală sau nu", a declarat, la România TV, Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Citește și: Apă minerală retrasă de pe piaţă după controale ANPC

Această apă contrafăcută poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate, mai ales pentru sănătatea copiilor.

 APĂ MINERALĂ. "Consumatorul este înşelat. O astfel de apă care nu este ceea ce se pretinde a fi poate duce la multe boli. Calitatea microbiologică poate fi periculoasă pentru sănătate, mai ales pentru sănătatea copiilor. Este foarte greu să îţi dai seama ce fel de apă este, mai ales dacă apa nu are o turbiditate sau un miros care să ne atragă atenţia", a declarat, la România TV, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Același lanț de magazine a fost implicat la începutul lunii mai într-o retragere de aproape 150.000 de litri de apă minerală care era îmbuteliată dintr-un izvor care nu află pe lista Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel