Data publicării:

E.Coli și enterococi în apa mării la Eforie Nord. VEZI valorile identificate la diferite plaje

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels

În apa mării de la Eforie Nord au fost identificate valori crescute ale enterococilor și E.Coli. 

În dreptul a două plaje din Eforie apa mării are cele mai mari concentrații de E.Coli și enterococi de pe litoral, scrie Realitatea de Constanța. Datele provin din ultimul raport făcut de Direcția de Sănătate Publică Constanța cu privire la calitatea apelor de îmbăiere. 

În mod normal, E.Coli și enterococul sunt bacterii care se regăsesc în intestinul uman. DSP Constanța ia periodic probe din apă pentru a măsura concentrația bacteriilor din apă. Dacă nivelul identificat la analize este prea mare, îmbăierea poate fi interzisă.

VEZI rezultatele

Ultimele rezultate nu indică valori foarte mari, dar pe unele plaje de pe litoral, prezența E. coli și enterococ este ridicată.

Parametrii sunt următorii:

Escherichia coli / 100 ml
Excelent – 250
Bună – 500
Satisfăcătoare >500
Enterococi / 100 ml
Excelent – 100
Bună – 200
Satisfăcătoare >200

Cele mai mari concentrații de E. coli au fost depistate astfel:

Zona Eforie Nord – Plaja Belona – 234
Zona Eforie Nord – Plaja Debarcader – 195
Zona Costinești – Plaja Forum – 77
O unitate a fost depistată în apa mării din zona plajei Delfin din Năvodari și până la plaja Enigma din Mamaia, Vadu, plaja Tabăra Azur Eforie, Luminița, ș.a.

În ceea ce privește Enterococii, în „top“ sunt plajele:

Zona Eforie Nord – Plaja Belona – 58
Zona Vadu – 41
Zona Eforie Nord – Plaja Debarcader – 33
Dat fiind faptul că nu se depășesc limitele maxime admise, îmbăierea este permisă de către DSP Constanța pe întreg litoralul.

Campanie de sănătate pe litoral

Turiștii aflați pe litoralul românesc pot face un control gratuit, pe plajă, peste 20 de medici de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București oferind consultații tip screenig pentru afecțiuni dermatologice și endocrinologice.

Campania de prevenție a Universității de Medicină din București se numește ”Asumă-ți să fii sănătos! –Litoral 2021” se adresează turiștilor prezenți în 5 stațiuni de la Malul Mării Negre.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Neptun;Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Mangalia; Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Vama Veche; Containere Smurd-ISU- plajă Costinești; Containere Smurd-ISU- plajă Saturn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel