Apă de la robinet, nu îmbuteliată. Proiect de lege adoptat de Senat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
robinet
robinet
O propunere legislativă de completare a Legii nr.458/2002 privind calitatea apei, inițiativă depusă de un grup de aleși ai USR și care militează în favoarea înlocuirii apei îmbuteliate cu cea potabilă, de la robinet, a fost adoptată tacit în Senatul României.  

Pornind de la faptul că, în România, consumul de apă îmbuteliată a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, ajungând, în 2017, la 90 de litri pe cap de locuitor, autorii proiectului de act normativ constată, în expunerea de motive, că această evoluție contribuie la sporirea cantității de deșeuri din plastic, în condițiile în care reciclarea acestuia se dovedește deficitară.

Potrivit aceluiași document explicativ, în condițiile în care România reciclează doar 780.000 de tone de totalul de 6 milioane de tone de deșeuri produse, adică doar 13%, majoritatea deșeurilor care nu intră în acest circuit ajung în mediul înconjurător, în râuri și oceane. Iar persoanele care consumă resurse de hrană provenite din mări sau oceane îngurcitează peste 11.000 de microparticule de plastic pe an, se subliniază în expunerea de motive.

CITEŞTE MAI MULT PE DC BUSINESS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel