Anxietate generalizată. Simptome fizice și metode de tratament
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tulburarea de anxietate generalizata poate fi identificată prin simptome fizice descrise pe forum. Aceste stări se caracterizează prin anxietate excesivă și îngrijorare cu privire la diverse situații de viață sau evenimente prezente. Cauzele OTR sunt necunoscute, deși tulburarea este frecvent întâlnită la persoanele care consumă alcool, au depresie sau au avut antecedente de tulburare de panică.

Diagnosticul se face pe baza anamnezei și examinării pacientului. Tratamentul constă în psihoterapie, terapie medicamentoasă sau ambele. Tulburarea de anxietate generalizată este frecventă, afectând aproximativ 3% din populație pe o perioadă de 1 an. Femeile sunt afectate de două ori mai des decât bărbații. Tulburarea începe adesea în copilărie sau adolescență, dar se poate manifesta la orice vârstă.

Anxietate generalizata simptome fizice forum. Semne ale tulburării

Focalizarea anxietății nu este limitată, ca și în alte tulburări mintale. De exemplu, atacurile de panică se dezvoltă în locuri publice, pacientul are mai multe cauze perturbatoare, care adesea se schimbă în timp. Acestea includ situații la locul de muncă, în familie, securitate financiară, sănătate și siguranță.

Fluctuațiile simptomelor de anxietate sunt cronice, cu tendința de a se agrava în perioadele de stres. Majoritatea pacienților cu tulburare de anxietate generalizată au una sau mai multe alte comorbidități psihiatrice, inclusiv depresie, fobii specifice, fobii sociale și tulburări de panică.

Diagnosticul tulburării de anxietate generalizată. Criterii clinice

Diagnosticul clinic se bazează pe criteriile Manualului de Diagnostic și Statistic al Tulburărilor Mintale. Pacienții sunt examinați dacă simt o anxietate excesivă și entuziasm în legătură cu diverse situații sau evenimente de viață. De asemenea, pacienții care trebuie să urmeze un tratament au dificultăți în a controla entuziasmul care este prezent. Excitarea este însoțită de obicei de neliniște, înțepături în cap, agitație sau nervozitate.

Multe persoane care suferă de această tulburare suferă de oboseală ușoară, dificultate de concentrare, iritabilitate, amețeli la mișcarea capului, tensiune musculară și un vis tulburător. În plus, anxietatea și entuziasmul nu sunt cauzate de consumul de substanțe sau de o altă tulburare medicală.

Metode de tratament pentru a scăpa de stările de anxietate. Ce prescriu medicii în aceste situații

Antidepresivele și adesea benzodiazepine sunt prescrise pentru a trata tulburările de anxietate. Unele antidepresive, inclusiv inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei precum ISRS, au doza inițială de 10 mg administrată pe cale orală o dată pe zi.

Iar inhibitori ai recaptării serotoninei-norepinefrine au doza inițială de 37 mg o dată pe zi sau 37 mg o dată pe zi. Aceste medicament sunt eficiente, dar de obicei numai după ce le-ai luat câteva săptămâni. În unele cazuri, pastilele pot provoca extrasistole.

Benzodiazepinele în doze mici până la moderate pot fi, de asemenea, eficiente, deși utilizarea pe termen lung poate duce la dependență. O strategie terapeutică implică utilizarea benzodiazepinelor și a antidepresivelor la începutul cursului tratamentului. Odată ce un antidepresiv devine eficient, utilizarea benzodiazepinelor scade.

Buspirona este de asemenea eficientă pentru a trata anxietatea generalizată și însoțită de simptome fizice descrise în forum. Doza inițială este de 5 mg pe cale orală de 2 până la 3 ori pe zi. Cu toate acestea, buspirona poate necesita doze relativ mari, adică mai mari de 30 mg/zi timp de cel puțin 2 săptămâni înainte ca efectul său terapeutic să înceapă să apară. Printre metodele de psihoterapie, de regulă, este prezentată psihoterapia cognitiv-comportamentală și orientată către probleme. Diferite metode de relaxare, administrarea de untură de bursuc capsule și biofeedback pot avea doar un efect minor, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel