Anunț trist despre adolescentul căruia i-a fost replantată gamba. A fost lovit de tren în timp ce asculta muzică la căști și se uita în telefon
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ adolescent pexels
foto ilustrativ adolescent pexels
Un băiat de doar 15 ani și-a văzut moarte cu ochii când a fost lovit de tren. Asculta muzică la căști și se uita în telefon în momentul accidentului feroviar. 

Dar speranțele au venit de la echipa excepțională de medici care mai replantaseră anterior mâinile fetei implicate într-un accident rutier. Dacă atunci au marcat un succes, acum, în caziul puștiului de 15 ani, evoluția nu a fost conform așteptărilor medicilor. 

Operația a durat 13 ore și a fost un succes

După accidentul de tren, băiatul de 15 ani a intrat într-o operație de 13 ore în care i-a fost replantată gamba. După operație, medicii au considerat că a fost un succes: ”Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. Martorii susțin că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren. Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, transmiteau reprezentanții Spitalului Sfânta Maria.

Dar situația copilului s-a complicat și medicii i-au amputat piciorul

Echipa, aceeași care i-au replantat mâinile Alexiei, în urma accidentului de autor din Pașcani, transmite acum că, din păcate, situația băiatului s-a complicat și, în cele din urmă, piciorul i-a fost amputat. 

”Copilul se află în continuare în cadrul Secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă. Din păcate, gamba stângă replantată nu a rămas viabilă după replantare, în ciuda intervenţiilor chirurgicale şi a terapiei suportive. Acest lucru s-a întâmplat din cauza particularităţilor mecanismului de producere, fiind vorba despre politraumă prin accident feroviar. Astfel, a avut loc o amputaţie prin strivire la nivelul gambei stângi”, a precizat medicul Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii din Iaşi, scrie fanatik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel