Anunț pentru pensionari. CÂND cresc PENSIILE? Ciolacu, promisiune în direct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul mult așteptat pentru pensionari. 

În condițiile în care inflația de astăzi acoperă creșterea de pensii de la începutul anului, mai multe măsuri sociale urmează a fi luate de guvernanți. Printre cele mai importante măsuri se numără amânarea ratelor, majorarea valorii tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei, vouchere de 50 de euro la două luni pentru persoanele cu venituri reduse, vouchere pentru elevii care iau burse sociale, majorarea cotei de hrană din spitale, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii din centrele de plasament, schemă de ajutor pentru transportatori, prin decontarea accizei la combustibil. 

Când vor crește pensiile

Totuși, varianta finală a pachetului de măsuri sociale va fi anunțată luni de membrii coaliției de guvernare. ”Aceste măsuri vor fi analizate, iar anunțul final va fi făcut luni.” a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3. Întrebat de jurnalistul Radu Tudor dacă vor crește și pensiile, având în vedere că această creștere a inflației acoperă majorarea de la începutul anului, liderul PSD a răspuns: ”În cazul în care aceste măsuri pe care le va lua Guvernul vor avea efectul scontat, categoric da.” Marcel Ciolacu spune că ”e pentru prima oară când măsurile (din Guvern n. r.) au o coerență.”

De ce nu-l mai vrea premier pe Ciucă după mai 2023

Despre rocada premierilor din mai 2023, întrebat ce s-a schimbat față de momentul în care spunea că Nicolae Ciucă ar putea rămâne în continuare, Marcel Ciolacu a răspuns că funcția. Astfel, dacă anterior, el susținea că actualul premier ar putea să rămână în funcție și după mai 2023, acum președintele PSD consideră că din mai 2023 un social-democrat trebuie să ocupe funcția de vârf din Guvern, de prim-ministru. Întrebat de ce acum are altă părere, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu era președintele partidului (Nicolae Ciucă nu era președinte al PNL n.r.), sunt două lucruri total diferite. Suntem bărbați de stat și ne asumăm toate deciziile. Este decizia PNL sau a cui o fi. Eu relaționez foarte bine cu Nicolae Ciucă și simt că tragem amândoi la aceeași căruță. Sper ca această poziție să nu ne strice climatul de construcție” a spus el. 

PSD și PNL ”ar putea să facă o coaliție și după 2024” a mai anunțat liderul PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu a spus miercuri că acum el este cel desemnat pentru a ocupa funcția de premier din mai 2023.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel