Anunţ IMPORTANT pentru românii din Marea Britanie. Cum vor putea rămâne în UK de la 1 ianuarie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marea Britanie a anunţat noul sistem de imigraţie, care va decide cine va putea locui în continuare în Regat după BREXIT. 

Începând de anul viitor, Marea Britanie va implementa un sistem de imigraţie bazat pe puncte, prin care la intrarea în ţară vor avea prioritate "cei mai buni din lume", potrivit ministrului de interne Priti Patel. 

Astfel, conform ministrului, se urmăreşte ca angajatorii să investească în lucrători din Marea Britanie, la finalul perioadei de tranziţie post-Brexit. Noul sistem va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, conform digi24.ro. Angajaţii din Uniunea Europeană vor fi evaluaţi după aceleaşi criterii ca şi cei din afara Uniunii. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat.

Minimum 70 de puncte pentru rămânerea în Marea Britanie

Planul de imigrare spune că cei care doresc să se stabilească în Marea Britanie trebuie să obţină minimum 70 de puncte, care vor fi acordate în funcţie de mai multe criterii, precum o ofertă de muncă, deţinerea unei diplome pentru domeniul în solicitantul va lucra, cunoaşterea limbii engleze sau un salariu mai mare de 25.600 lire sterline pe an. 

Cei care au oferte de muncă în domenii cu cerere mare de angajați, cum ar fi asistența medicală și ingineria civilă ar putea, de asemenea, să câștige puncte suplimentare.

Vize rapide pentru personalul medical

Personalul medical va primi permis de ședere în regim de urgență - ar trebui să se aștepte la un răspuns în termen de trei săptămâni, și va plăti taxe de imigrare mai mici, a spus Patel.

Totuși, acest lucru nu este valabil și pentru asistenții sociali și îngrijitori.

În ceea ce-i privește pe studenții străini, aceștia vor putea rămâne în Marea Britanie cel puțin doi ani după terminarea studiilor. Ministrul spune că acest lucru va contribui la retenția ”celor mai buni studenți” în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel