Data actualizării:
Data publicării:

Anumite sectoare de drum din Transalpina şi Transfăgărăşan se închid

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dariusz Grosa)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dariusz Grosa)

Circulaţia rutieră pe anumite sectoare ale drumurilor montane Transalpina şi Transfăgărăşan se închide.

Măsura se aplică începând de joi, ora 7:00, din cauza condiţiilor meteorologice prognozate, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

Astfel, circulaţia rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), şi DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800).

"CNAIR a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să menţină circulaţia deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea şi viaţa celor care merg pe drum. Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenţie şi să respecte semnalizările şi atenţionările oficiale", subliniază reprezentanţii CNAIR. 

Citește și:

VREMEA: Estimarea valorilor termice și a precipitaților în intervalul 14 - 27 noiembrie, 2022

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5...6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10...11 grade – valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 și 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea ușoare variații în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 6 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește din nou spre medii de 9...10 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopților nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 și 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15 grade, până spre 7...8 grade – valori normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile medii nocturne vor avea tendința de creștere de la 3...4 grade, spre 7 grade, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere și va oscila ușorîntre 2 și 4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendița de creștere după 25 noiembrie. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel