Antrenorul unei echipe de baschet pentru copii, suspendat după o victorie. Elevele sale au câştigat cu 92-4
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Antrenorul unei echipe de baschet pentru fete a fost suspendat de conducerea şcolii, după ce elevele sale au câştigat un meci cu o diferenţă de 88 de puncte. 

Antrenorul Jason Kirck a fost suspendat de conducerea Sacred Heart Academy, după ce echipa sa a trecut cu 92-4 de rivalele din ultimul meci. Conducerea şcolii a emis chiar şi scuze publice pentru victoria la scor a echipei de baschet feminin. 

"Sacred Heart Academy pune mare preţ pe lecţiile pe care le învaţă copiii prin sport, inclusiv comportamentul responsabil şi etic, leadership, dar şi tăria de caracter precum şi respectul pentru adversari. Ne pare sincer rău pentru maniera în care s-a disputat meciul şi pentru acest rezultat", a declarat Sheila O'Neill, directorul şcolii, conform The Hill.

Antrenorul echipei adverse, Tom Lipka, a declarat după meci că fetele lui Jason Kirck "nu au arătat niciun pic de milă în timpul meciului". Sacred Heart a presat în mare parte din prima jumătate a meciului, după care a recurs la apărare om la om, încercând să fure mingea. Au jucat aşa până la final, nu au mai atacat, ci doar au aruncat de la linia de trei puncte de câte ori au avut ocazia. Fără milă!", a declarat acesta, conform sursei citate. 

Campionatul Mondial U23 de baschet 3x3, în România

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit  marți, 11 ianuarie, la Palatul Victoria, pe Secretarul General al Federației Internaționale de Baschet, Andreas Zagklis, aflat în vizită oficială la invitației președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

Principalele subiecte aflate pe agenda întrevederii au făcut referire la organizarea de către România, în luna octombrie,  a Campionatului Mondial de baschet 3x3 tineret, precum și pregătirea și organizarea Campionatului mondial de baschet masculin din anul 2027.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis intenția României de a se înscrie pe lista statelor care doresc să găzduiască, la București, o grupă a Campionatului Mondial de Baschet  Masculin din 2027.

„Apreciem, în mod deosebit, desemnarea României drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3x3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înțeles că acest joc de baschet de 3x3 a fost introdus anul trecut la ediția Jocurilor Olimpice  de la Tokyo și felicit Federația Română de Baschet pentru prezența la această premieră olimpică. România își dorește să devină partener activ în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicinei sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât și la nivel instituțional”, a precizat premierul Ciucă.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel