Antrenorul de nataţie Luka Gabrilo, elogii la adresa lui David Popovici: Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Luka Gabrilo, omul care îl antrenează pe Robert Glinţă, are doar cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici. 

"David are două chestii la care nu toată lumea are acces: primul este antrenorul său, Adrian. Acesta un tip liniștit și tăcut, cu picioarele pe pământ. Îl iubesc, suntem prieteni buni. Important este că nu fac mare caz din ce au reușit. Am avut o discuție cu David și i-am spus: Ascultă-l pe Adrian și lasă-i pe ceilalți din jurul tău care îți spun anumite lucruri, Adrian te va duce departe", a declarat Luka Gabrilo, citat de GSP.

"Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin"

"Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin, merge deasupra valului când înoată. Şi al treilea este mentalitatea sa, am vorbit cu mulți înotători, am fost alături de Ian Thorpe, dar în ziua în care am discutat cu David Popovici, am mers acasă și am vorbit cu mama mea, care este campioană olimpică și încă urmărește sport. I-am zis: Mamă, pregătește-te, acest băiat va distruge tot ce știm despre înot!. Nu vreau să pun prea multă presiune pe el, dar cred că suntem la începutul unui chestii interesante în înot”, a mai spus antrenorul.

Revenind la tehnica lui Popovici, Gabrilo a spus că "atunci când îndoaie mâna, corpul lui se ridică imediat la suprafață. De ce? Pentru că are trei costume de poliuretan pe el, dar unele naturale, iar acest lucru este incredibil. E minunat cum reușește să controleze toate acestea, chiar și atunci când merge în afara bazinului are o postura diferită. Sunt fan yoga și pot recunoaște anumite lucruri. Ceea ce fac el și Adrian e ceva unic și am avut șansă să privesc acest lucru de aproape. E inspirațional”.

Michael Phelps, la picioarele lui David Popovici: O să devină și mai puternic

Michael Phelps a vorbit în termeni apreciativi cu privire la evoluțiile românului David Popovici. 

„Dacă există vreo persoană care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Țin cont de astfel de lucruri. Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el... Are o mișcare foarte bună. Este doar o chestiune de timp până când va deveni și mai puternic și va înota și mai repede”, a declarat Michael Phelps pentru NBC Sports. 

Ce carte îl inspiră pe David Popovici să fie cel mai bun

David Popovici a spus ce carte i-a servit drept sursă de inspirație.

„Michael Phelps are o carte intitulată No limits (n.r. Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară chiar anul trecut la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty este unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate”, a spus David Popovici, potrivit gsp.ro.

David Popovici: Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu!

"Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu. Să vă spun o scurtă poveste despre mine: pe când aveam 9, 10 ani, eram foarte bun în proba de spate, doboram recordurile naționale pe bandă, iar asta fără niciun antrenament! Pur și simplu, mă jucam. Ca să nu mă antrenez, mergeam la bazin doar să sar în apă, iar apoi să spun că mă doare burta pentru a pleca acasă. Deci, nu mă antrenam, dar apoi, în timpul curselor, îmi spulberam rivalii.

Da! Asta a fost talent. Dar a ținut până la 12, 13 ani. Apoi, n-a mai mers așa. A trebuit să încep să muncesc din greu și să nu mă mai dau accidentat ca să fentez antrenamentele. Sincer, n-aș spune că am făcut mari sacrificii pentru că, vorbind sincer, ce fac acum e ce îmi doresc să fac. De aceea, nu mi se pare că renunț la ceva. Practic, muncesc pentru a obține ceva. Așa că unele lucruri pe care alții consideră că le-am pierdut, cum ar fi timp liber, activități sociale, eu, de fapt, niciodată n-am avut nevoie de ele", a declarat David Popovici, citat de Adevărul. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel