Antrenorul Cesar Luis Menotti a murit la 85 de ani. Argentina a câștigat Cupa Mondială în 1978 sub tutela sa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A murit antrenorul argentinian Cesar Luis Menotti.

Antrenorul argentinian Cesar Luis Menotti, câștigător al Cupei Mondiale, a murit la vârsta de 85 de ani.

Menotti și-a condus țara la victorie pe teren propriu la Cupa Mondială din 1978, învingând Olanda cu 3-1 după prelungiri, grație celor două goluri marcate de jucătorul turneului, Mario Kempes.

„Asociația argentiniană de fotbal regretă să anunțe cu mare tristețe decesul lui Cesar Luis Menotti, fostul selecționer al Argentinei, campioană mondială”, a precizat AFA într-un comunicat, citat de BBC.

Ca jucător, Menotti, un atacant, a jucat alături de Pele la echipa braziliană Santos și a obținut 11 selecții internaționale.

Antrenor timp de 37 de ani

El a început apoi o carieră de antrenor care a durat 37 de ani. A câștigat două trofee în două sezoane la Barcelona și a trecut prin Italia, Mexic, Uruguay și Argentina.

A preluat rolul de selecționer al Argentinei în 1974, dar a existat o controversă în jurul victoriei din 1978, după ce a ales să nu-l includă în echipă pe Diego Maradona, în vârstă de 17 ani, deși îi oferise debutul internațional în anul precedent.

În anul următor, cu Maradona în echipă, Menotti a condus Argentina la Cupa Mondială Under-20, învingând Uniunea Sovietică cu 3-1 în finală.

Domnia sa s-a încheiat după Cupa Mondială din 1982 din Spania, unde Argentina a fost eliminată de Brazilia cu 3-1, Maradona fiind eliminat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel