Data publicării:

Antrenamentul piloţilor ucraineni pe avioane F-16 va începe în august - denumirea grupului ar putea fi „Ocean’s 11”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Antrenamentul piloților ucraineni care vor stăpâni avioanele de luptă americane F-16 va începe în august și va dura cel puțin șase luni, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznokov.  

Ucraina trebuie, de asemenea, să creeze infrastructura adecvată pentru respectivele primirii avioanelor de război. Conform prognozei optimiste a lui Reznokov, piloții vor putea pilota F-16 încă de primăvara viitoare, relatează Ukrinform.

Reznokov a subliniat că, dacă Ucraina ar avea acești luptători acum, ei ar ajuta cu siguranță la realizarea mai multor progrese în contraofensivă.

Formarea care se va desfășura în România, Danemarca, Țările de Jos și, eventual, în Marea Britanie sau Polonia, va include, de asemenea, pregătire intensivă pentru personalul tehnic. Ministrul Apărării din Ucraina a remarcat că întreținerea aeronavelor este o „sarcină serioasă”.

El a menționat că instruirea poate fi împărțită între țări, dar planurile finale sunt încă în curs de finalizare.

Reznikov a adăugat, în glumă, că grupul de unsprezece țări care s-au angajat să ajute Ucraina în pregătirea piloților se numește „Ocean’s 11” după un film popular.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel