Antony Blinken a ajuns în România. Vizită, alături de premierul Ciucă, la expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în România.

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în noaptea de luni spre marţi la Bucureşti, unde va participa la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, anunţă Ambasada SUA.

La ora 10,30, oficialul american va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Blinken are programate, ulterior, consultări politice cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la finalul cărora cei doi vor susţine o conferinţă de presă comună, la sediul MAE.

Conform Ambasadei SUA, secretarul de stat Antony Blinken va avea o întrevedere şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află la Bucureşti pentru Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe, conform Agerpres.

Vizitarea expoziției "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic"

Secretarul de stat american Antony Blinken şi premierul Nicolae Ciucă vor vizita, marţi dimineaţa, expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic", un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american.

Expoziţia fotografică itinerantă este realizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres a contribuit la expoziţie cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie şi din arhiva foto. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu 13 fotografii.

Expoziţia se axează pe tema "Noi, Poporul"/ "We the People" care este faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite şi întruchiparea legăturilor umane care formează punţi de înţelegere şi cooperare între popoare. Diplomaţia şi prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături şi pe valorile comune pe care le înglobează, precizează Ambasada SUA la Bucureşti.

"Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic" este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului strategic în anul 1997.

Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziţie creează un cadru personal pentru Parteneriatul strategic, din trecut şi din prezent, şi oferă posibilitatea de a experimenta prietenia şi colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.

Până în prezent, expoziţia fotografică a fost prezentată la Craiova (17 august - 19 septembrie) şi Timişoara (27 septembrie - 24 octombrie).

Din 26 octombrie şi până pe 30 noiembrie, ea este deschisă în Bucureşti.

În continuare, ea "va călători" la Sibiu (8 decembrie 2022 - 10 ianuarie 2023), la Cluj-Napoca (11 ianuarie - 7 februarie 2023), la Iaşi (8 februarie - 7 martie 2023) şi la Constanţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel