Antonescu trage semnalul: cer tuturor instituţiilor să-şi facă datoria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a lansat un apel la instituţiile care se vor ocupa de referendum să respecte legea. El şi-a exprimat încrederea că vom avea parte de un scrutin fără probleme. Antonescu le-a cerut oamenilor să vină la referendum "ca expresie a unor valori democratice".

Primul mesaj este destinat tuturor oamenilor care lucrează în instituţii publice cu resposanbilitate în desfăţurarea referendumului. Cer tuturor instituţiilro şi oamenilor de acolo să-şi facă datoria în integralitate, să respecta, să apere şi să impună, acolo unde este cazul, legea şi numai legea. Le cere ca până când procesul se încheie să se manifeste fără ezitare şi fără părtinire în spritiul şi litera legii

Al doilea mesaj este destinat cetăţenilor cu drept de vot. Dragi compatrioţi, dreptul de vot este unul dintre celel mai importante câştiguri pe care le-am dobândit. El garantează şi apără, direct sau indirect, toate celelalte drepturi fundamentale. Un referendum este un moment electoral special, o consultare a naţiunii într-o chestiune concretă şi este poate singurul moment între alegerile obişnuite când cetăţenii decid în chestiuni de interes publci sau naţional. Scopul este de a afla care este voinţa naţională. Iată de ce acest drept nu poate fi irosit sau subestimat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel