Antonescu: Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast asupra României, fragilizată de Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast asupra României, care este fragilizată de Guvern, a susţinut, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului.

"Ştirile nu sunt bune nici pentru România, sigur că nu avem cum să fim relaxaţi contrapunând imaginea unui Obama îngrijorat, ba chiar la strâmtoare, imaginea unei economii americane care pentru prima dată în istorie scade în rating, şi imaginea unui Emil Boc din ce în ce mai vesel, cu o economie din ce în ce mai înfloritoare, cu o recesiune la timpul trecut, cu perspective din ce în ce mai frumoase în materie de inaugurări. E clar pentru oricine că aceste şocuri din economia mondială nu au cum să nu se repercuteze nefast şi asupra României. (...)

Nu avem cum să împărtăşim autosatisfacţia premierului Boc în sensul că, datorită genialei idei de a tăia salariile bugetarilor, România este foarte sănătos aşezată din punct de vedere economic şi poate este ca o ambarcaţiune foarte solidă, despre cârmaci ce să mai vorbim care poate să străbată furtuna şi chiar uraganul", a afirmat Crin Antonescu.

El a susţinut că economia României este în continuare fragilă. "România este în continuare fragilă şi este fragilizată de propriul ei Guvern, de proprii ei administratori, care în continuare alocă fără discernământ banul public pentru a-l folosi în mod corupt, în scopuri clientelare. În continuare, România este fragilizată de dezechilibrul pe care puterea de cumpărare redusă îl generează în piaţa internă tăind iarăşi şanse, pe lângă cele de la export, în piaţa internă şi de asemenea fragilitatea instituţiilor pe care regimul Băsescu-Boc le-au adus în stadiul pe care îl cunoaşteţi", a adăugat liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, România va avea în continuare probleme. "Cred că vom avea în continuare probleme şi oricum Guvernul, care într-o bună zi, cel mai târziu într-un an, va veni după PDL-işti şi Boc va avea probleme foarte serioase şi va avea foarte mult de tras şi cu o datorie enormă lăsată în spate de acelaşi Guvern, fără niciun rost, fără să se simtă nimic semnificativ la nivelul investiţiilor, la nivelul creşterii economice, la nivelul dezvoltării", a explicat el.

Ratingul SUA a fost retrogradat la AA+. Cum va încerca PDL să ne facă să nu simţim că al României este unul de jale: AAUUU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel