Antonescu: Lăsam Justiția PSD-ului sau refuzam și rupeam USL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin_antonescu
crin_antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat la finalul ședinței USL că PSD preia ministrul Justiției, precizând că PNL se putea asocia acestei situații din Justiție, creând astfel o criză ”fatală” în USL, dar a preferat să n-o facă.

”Tema justiției este din acest moment una care rămâne în responsabilitatea exclusivă a d-lui. Ponta și a PSD, probabil mai departe și a d-lui. Băsescu în funcție de înțelegerile care s-au făcut sau nu s-au făcut. PNL putea să se asocieze, dar nu o face. PNL poate crea o criză fatală în USL, dar nu o face. În aceste condiții, premierul și PSD au asumat acest minister”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a precizat că a fost lansată propunerea unui schimb de ministere între PSD și PNL.

”PNL ar putea trăi și în Opoziție”

”Opțiunea mea și a colegilor mei a fost aceea de a nu face niciun astfel de schimb. Miza unei guvernări nu este numărul de ministere pe care îl deții, nu segmentul din bugetul public pe care îl deții, ci loialitatea și consecvența programului de guvernare”, a mai spus Antonescu, care a precizat că-și păstrează poziția față de nominalizarea Laurei Covesi la DNA.

Președintele PNL spune că putea să accepte această ofertă a PSD-ului sau putea să rupă guvernarea, dar preferă ca Uniunea să rămână unită. ”PNL ar putea trăi și în Opoziție, am făcut asta atâta timp”, a mai spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel