Antonescu îl contrazice pe Băsescu. PNL nu susține Guvernul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
crin_antonescu
crin_antonescu

Liderul liberal Crin Antonescu l-a contrazis pe președintele Traian Băsescu în ceea ce privește acordul pentru noul Guvern. Președintele PNL a declarat că noul Guvern are nevoie doar de votul de încredere al Parlamentului, pentru a fi constituțional, nu și de acordul de la Cotroceni. Totodată, liderul PNL a subliniat că nu va susține Guvernul Ponta III, fie prin vot împotrivă, fie prin absență. 

Iată declarațiile lui Crin Antonescu:

"Cred că niciun fel de interpretare a Constituției nu interzice completarea cu schimbarea componenței politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. În orice fel ar fi interpretată Constituția, Victor Ponta nu este obligat să demisioneze. Am afirmat ceea ce mențin că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul și să încerce formarea unui nou Cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituție. Probabil că vom vota împotriva noului Guvern, deci nu vom da un vot de învestitură. Din punctul de vedere al Constituției, nu cred că teoria domnului Băsescu sau încercarea de interpretare a Constituției se susține în vreun fel", a spus Crin Antonescu. Întrebat dacă PNL va da vot împotriva Guvernului sau va alege să nu se prezinte, liderul liberal a răspuns: "Conduita normală este să participăm la vot și să votăm împotriva acestui Guvern".

Președintele PNL a adăugat că orice încercare de a ataca Guvernul Ponta III la CCR va fi un eșec. El nu ia în considerare ca parlamentarii PNL să facă acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel