Data publicării:

Antonescu: FMI se înșală. CAS putea fi redus şi de acum

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
crin antonescu
crin antonescu

Crin Antonescu a declarat, marţi, că în scrisoarea de intenţie cu FMI se menţionează reducerea CAS cu cinci puncte procentuale şi că instituţiile internaţionale se înşală dacă susţin că acest lucru nu se poate face în a doua parte a anului 2014.

 "Greșesc (...). Se înșală. CAS se putea reduce și de acum, dar, într-adevăr, este preferabil din semestrul II cu 5%, decât cu 3%", a declarat Antonescu, înainte de ședința Biroului Politic Național al PNL care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

În ceea ce privește faptul că FMI a arătat că reducerea CAS nu este prinsă în proiecția bugetară pe 2014, liderul PNL a spus că nu cunoaște aceste detalii.

 "Eu am comentat aseară lucrurile pe care le-au adus la cunoștința opiniei publice primul-ministru, ministrul Finanțelor. Nu este vorba de proiecția bugetară, ci este vorba de scrisoarea de intenție, despre asta s-a vorbit, acolo este menționat acest lucru", a precizat Antonescu, adăugând că ar putea să dea mai multe detalii la sfârșitul ședinței BPN.

 Reducerea cotelor de contribuții de asigurări sociale constituie o cale de a sprijini piața muncii, dar la acest moment era prea devreme, a declarat marți, într-o conferință de presă, șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional, Andrea Schaechter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel