Data publicării:

Antonescu, despre unirea cu Republica Moldova: Nu este ceva de comentat

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
crin antonescu
crin antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit într-o conferință de presă despre unirea României cu Republica Moldova.

Acesta a spus că pe marginea subiectului în cauză nu este nimic de comentat, fiind mai degrabă o aspirație națonală de ambele părți ale Prutului.

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea enunţată de Traian Băsescu, potrivit căreia următorul obiectiv naţional ar trebui să fie unirea Republicii Moldova cu România.

"Ăsta, în opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici susţinut, este o ipoteză, este o propunere, este cum doriţi dumneavoastră. Pe fond, eu cred că nu avem ce să comentăm, pentru că sub o formă sau alta e clar că asta este o aspiraţie naţională, şi este de ambele părţi ale Prutului", a declarat preşedintele PNL într-o conferinţă la Bacău, scrie Mediafax.ro.

Crin Antonescu a subliniat că susține unirea României cu Republica Moldova. "Din punctul meu de vedere, şi cred că nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova să facă acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, şi vorbesc de autorităţi, să facem acei paşi pragmatici, concreţi, economic, în toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova în UE", a mai afirmat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel