Antonescu despre Chiliman: Sper ca forurile statutare să-l trimită în afara PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin chiliman
crin chiliman

Crin Antonescu, a afirmat, joi seară, la Realitatea TV, că primarul Sectorului 1 ar trebui demis din PNL. Afirmația fostului președinte al PNL vine contextul în care Andrei Chiliman a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, în care îi cere să spună dacă, în numele partidului, a semnat un document ce prevede "desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român".

Crin Antonescu a spus că Andrei Chiliman se putea lămuri asupra documentului, dacă s-ar fi aflat într-o "tabără politică", înainte de a trimite scrisoarea deschisă către preşedintele interimar al PNL.

 "Domnul Andrei Chiliman, dacă era corect, s-ar fi informat, l-ar fi informat pe domnul Chiţoiu, cum era normal. (...) Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect, a făcut un gest pe care nu mă mai apuc eu să îl calific dar, ca om care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucureştiului, atunci când eram în partid, şi ştiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere şi forurile statutare să îl trimită pe domnul Chiliman acolo unde s-a arătat a fi cu această diversiune, adică în afara PNL", a spus Crin Antonescu.

 El a menţionat că ne aflăm într-o campanie şi că Andrei Chiliman, prin gestul său, a riscat să afecteze munca a zeci de mii de colegi care au fost angajaţi într-o campanie.

 "Pentru mine, lucrurile sunt simple. În tot cazul, îl pot asigura pe domnul Andrei Chiliman că nici DNA şi nici altă instituţie nu va fi desfiinţată şi îmi doresc din tot sufletul ca domnul Chiliman să fie mulţumit de funcţionarea DNA, pentru că poate odată şi-odată, DNA îi va lua pe toţi pe care trebuie să îi ia la întrebări", a mai spus el.

 Crin Antonescu a declarat că ştie despre conţinutul discuţiilor pe marginea semnării documentului cu societatea civilă, partenerii USL venind cu o listă de revendicări, obiective pe care să le negocieze cu USL, dacă ajunge la guvernare.

 "Am participat la cadrul discuţiilor, la idee, şi ştiu că au o listă care urmează să fie supusă, în intervalul definit acolo, până la începutul campaniei parlamentare, pe nişte puncte cerute de oamenii aceştia. Deci, nu înseamnă că Victor Ponta sau Daniel Chiţoiu sau Daniel Constantin au semnat că vor desfiinţa aceste instituţii", a spus preşedintele interimar.

 El a explicat că Guvernul nu poate desfiinţa Curtea Constituţională, iar DNA şi ANI sunt în angajamentele României.

 "Nimănui, niciodată nu i-a trecut prin cap să le desfiinţeze. Avem anumite nelămuriri, noi, şi nu numai noi, cu anumite aspecte din activitatea ANI, avem, avem anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema desfiinţării acestor instituţii, ci să vadă cum facem ca să fim convinşi că ele sunt non-partizane, funcţionale şi echidistrante", a mai afirmat preşedintele interimar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel