Antonescu contestă taxa de solidaritate propusă de Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ponta Antonescu
Ponta Antonescu

Crin Antonescu nu este de acord cu taxa de solidaritate pe care vrea să o propună Victor Ponta. Liderul PNL susţine că o astfel de taxă nu a fost discutată la nivelul USL şi va trebui analizată. Ponta a spus că vrea o taxă de solidariate prin care salariile bugetarilor care depăşesc 4500 de lei să fie impozitate cu 16%.

"Într-adevăr, nu am discutat la nivelul USL. De aceea taxa nici nu a fost aplicată până acum", a spus Ponta.

"După cele două măriri salariale este posibil ca unii bugetari să aibă salarii mai mari decât în 2010. Atunci există o singură soluţie, pe care o voi discuta cu colegii mei Florin Georgescu, Daniel Dăianu, Liviu Voinea. Din punctul meu de vedere, trebuie să vedem cum facem ca veniturile excesive din zona bugetară, dar nu tăindu-le, eventual printr-o taxă specială, să poată să revină la nivel de normalitate. Dacă există venituri, fie că este vorba de salarii, fie că este vorba de pensii, care depăşesc în mod flagrant 100 de milioane de lei vechi, trebuie să găsim o soluţie, pentru 2013, de taxare de solidaritate", a declarat Victor Ponta.

Poziţia PNL a fost exprimată şi de Dan Ruşanu, vicepreşedintele partidului. "Gândiţi-vă că 4.500 de lei în ziua de astăzi înseamnă o mie de euro. Ca să consideri că o mie de euro este un venit exagerat într-o ţară a UE, nu cred că este foarte normal, foarte corect. Ar trebui un barem mult mai înalt, mult mai ridicat", a spus Ruşanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel