Ponta, ultimatum la PNL. Antonescu: Nu am putut risca să-l sancționez pe SRS
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a dat un ultimatum PNL în ceea ce privește atitudinea senatorului Sorin Roșca Stănescu,  afirmând că nu este mulțumit de soluţia PNL. Premierul a continuat  şi a spus că SRS a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, şi precizează că "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună". În replică, președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, că nu a putut risca o sancțiune la adresa senatorului liberal din cauză că afirmațiile acestuia nu au fost caracterizate ca un atac la persoană, pentru că s-au amestecat lucrurile.

 Victor Ponta a pus piciorul în pragul USL, declarând că va aștepta până luni o  delimitare clară a PNL față de declaraţiile lui SR Stănescu, nu doar cu avertismente gen "aşa să nu mai faci".

 Întrebat, joi seara, de jurnalişti dacă este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebui să se despartă de partidul din care face parte şi de USL, Ponta a răspuns negativ.

 "Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta.

Orice persoană care  mai recurge la atacuri împotriva PSD-ului sau a premierului Victor Ponta va părăsi partidul, spune Antonescu

În replică la acuzele venite din partea lui Victor Ponta, președintele PNL, Crin  Antonescu a declarat că o eventuală excludere a lui SR Stănescu din PNL s-ar fi impus dacă   ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

 El a adăugat că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

De asemenea, Crin Antonescu a declarat, joi, că orice persoană mai recurge la atacuri împotriva PSD-ului sau a premierului Victor Ponta va părăsi partidul, acesta fiind un avertisment direct la adresa senatorului Sorin Roșca Stănescu.

 "Putem să exprimăm opinii divergente și libertatea de exprimare. Nimic nu ne obligă însă să recurgem la atacuri și etichetă care nu sunt de acceptat. Unele făcute și de senatorul Roșca Stănescu, aprecieri la adresa PSD sau a premierului Victor Ponta. Noi considerăm că oricine mai încalcă articolul respectiv va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau de USL", a spus Antonescu.

Sorin Roșca Stănescu dă înapoi și recunoaște derapajele

"E ceva foarte neplăcut. Mi s-a transmis pe diferite canale că domnul Victor Ponta își  imaginează, sau are convingerea că eu aș avea o influență mai mare decât o am în PNL, o influență mai mare asupra  lui Crin Antonescu, și o serie de lucruri și decizii din partidul din care fac parte nu sunt foarte convenabile pentru premier. Pe de altă parte, recunosc că în iureșul disputei politice  pe marginea unei legi, pe marginea destinului aceste Comisii de anchetă care moare înainte să se nască, am avut și eu derapajele pe carea le-a subliniat domnul Crin Antonescu și pe care eu le regret", a declarat SRS într-o intervenție la Realitatea TV.

Senatorul liberal a continuat și a declarat "că nu va abandona lupta pentru ca Parlamentul să-și exercite rolul pe care îl are, acela de a controla actele Puterii. Nu voi renunța să lupt pentru democrație, nu voi renunța să lupta pentru legile pe care le-am inițiat. Asta știu sigur că nu voi face", a mai declarat SRS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel