Urmărește emisiunea live
Antonescu: „ Alianța cu PNG este doar un acord politic, nu o fuziune. ”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Antonescu Becali
Antonescu Becali

Președintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, duminică, despre alianţa cu Gigi Becali şi partidul său. Liderul USL susține că această alianță este doar un acord politic în vederea alegerilor parlamentare din acest an, nu o fuziune.

[caption id="attachment_241617" align="alignleft" width="372"] foto: rtv.net[/caption]

Crin Antonescu a explicat că Gigi Becali se va înscrie în PNL doar formal, pentru a putea candida pe listele USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar a precizat că decizia finală se va lua abia luni.

„ Nu ne pregătim să-l primim pe George Becali în PNL, nu e o fuziune între partide. E vorba doar de ipoteza ca PNG să încheie un acord politic cu USL, prin care membrii, votanţii acestui partid, puţini, atâţia câţi sunt, dar deloc de neglijat, să susţină USL în alegeri, iar Gigi Becali să candideze pe listele USL. Pentru asta, din punct de vedere juridic e nevoie ca George Becali să fie formal membru al unei formaţiuni din USL, iar dorinţa domniei sale este să facă această formalitate sub numele PNL. E o discuţie publică puţin umflată de faptul că George Becali e un personaj spectaculos din punct de vedere mediatic ”, a declarat Crin Antonescu, la România TV.

Liderul USL a punctat că, deşi este susţinător al echipei de fotbal Steaua, finanţată de Gigi Becali, acest lucru nu are nicio legătură cu politica.

„ Nu cred că George Becali este un politician care a făcut rău României, aşa cum au făcut cei din PDL. Şi eu sunt foarte stelist, dar chestiunea asta nu are de a face. Pentru că aşa suntem mulţi stelişti. Cred că şi domnul Băsescu e stelist, dar asta nu m-ar face să mă asociez cu domnia sa sub nicio formă ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel