Data publicării:

Antoine Griezmann, cel mai valoros jucător din ultimul deceniu, retragere de la naționala de fotbal a Franței

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @CHASSEUR 2 NEWS
FOTO: captura video YouTube @CHASSEUR 2 NEWS
Mijlocașul Antoine Griezmann s-a retras din echipa națională a Franței.

Internaționalul Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid, și-a anunțat, luni, retragerea din echipa națională a Franței, cu care a câștigat titlul mondial în 2018, transmite AFP.

Vicecăpitanul ”Les Bleus” a făcut anunțul pe contul său de pe platforma X (fostă Twitter), cu ”inima plină de amintiri”.



”Închis acest capitol al vieții mele”, a scris ”Grizi”, care a adunat 137 de selecții și a marcat 44 de goluri până la vârsta de 33 de ani.

EURO 2024, campionatul ”nereușit” pentru mijlocașul francez

Grizemann vine după un EURO 2024 nereușit pe plan personal, în ciuda faptului că Franța a jucat semifinale.

”Cu profundă emoție vă anunț retragerea mea ca jucător al echipei Franței, după zece ani incredibili”, afirmă Griezmann într-o înregistrare video care însoțește mesajul său.

”E timpul pentru mine să întorc pagina și să las loc noii generații”, a adăugat mijlocașul ofensiv în timpul unui montaj video care cuprinde momente reprezentantive pentru el la echipa națională: trofeul cucerit la Cupa Mondială din Rusia, bucuria sa de la EURO 2016, turneu la care a marcat 6 goluri, dar la care Franța a pierdut finala, dar și lacrimile din sfertul de finală al Cupei Mondiale din 2014, pierdut în fața Germaniei.

Griezmann a ținut să le mulțumească suporterilor și l-a salutat pe selecționerul Didier Deschamps: ”Mulțumiri antrenorului, vouă pentru încredere și susținere în toată cariera mea internațională, lucruri esențiale dezvoltării mele sportive”.

Lăsat pe banca de rezerve la două meciuri la EURO 2024, între care și la semifinala pierdută de Franța în fața Spaniei (1-2), Griezmann asigura la începutul lunii septembrie, la emisiunea Téléfoot, că nu intenționează să se retragă din echipa națională.

”Nu, pentru mine echipa Franței este ceva foarte important, o mândrie pe care am avut-o de când eram mic”, a asigurat el atunci, conform Agerpres.

Griezmann, un record de convocări la naționala Franței

Mijlocașul Griezmann a jucat o serie de 84 de meciuri consecutive pentru ”Les Bleus”, un record la naționala Franței, fapt care a subliniat statutul său de cel mai valoros jucător francez din ultimii zece ani.

Antoine Griezmann este al doilea jucător emblematic care renunță la naționala Franței după ce atacantul Olivier Giroud a jucat ultimul său meci în semifinala cu Spania de la EURO 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel