Antena3: Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul Simu - Ceșa, de la CFR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat la DNA. 

Conform Antena 3, Sorin Grindeanu a ajuns la DNA în dosarul directorilor CFR, unde ar fi fost audiat în calitate de martor. 

Simu, urmărit penal de DNA

Directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu, este acuzat că a vrut, prin intermediul lui Petru Ceșa, directorul general adjunct tehnic, să-și asigure postul la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. Acesta din urmă a și semnat două decizii în acest sens, deși nu avea funcția de director general CFR. Totul era aranjat pentru a-i asigura lui Simu stabilitatea funcției de conducere la nivel regional, după încetarea celei de directorul general interimar la nivel central, acuză DNA. Când una dintre decizii a ajuns în presă, angajata care a scurs-o a fost dată afară din CFR pe motiv că nu și-a putut dovedi nevinovăția și folosind ca model altora care aveau de gând să dea totul presei. 

Iată ce au transmis, oficial, procurorii: 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

SIMU-ALEXANDRU ION, director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

- instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

CEŞA PETRU, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Citește aici acuzațiile complete ale procurorilor DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel