Antena 3: Costa Rica, refuz pentru Elena Udrea. Negociere pentru a pleca în liniște, risca arestarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Costa Rica ar fi refuzat să-i dea azil politic Elenei Udrea și s-ar fi negociat plecarea sa în liniște, potrivit Antena 3. 

Surse costaricane confirmă pentru Antena 3 informația potrivit căreia în 30 iunie Elena Udrea ar fi primit refuzul în ceea ce privește statutul de refugiat politic în Costa Rica. 

Dacă nu pleca în liniște, conform negocierii, Elena Udrea intra în procedura de deportare și risca să fie arestată pentru a fi trimisă în România. 

Elena Udrea a infirmat pentru Antena 3 această variantă. 

Avocatul Rodrigo Araya din Costa Rica a afirmat, pentru Antena 3, că persoanele, când cer refugiu din motive politice, Guvernul poate iniția un proces de portare. El a atras atenția că, atunci când o persoană intră în Costa Rica, precum turist, i se dă un timp în care trebuie să părăsească țara, câteodată fiind vorba de 3 luni, în alte cazuri de 6 luni, și apoi trebuie să părăsească țara. Dacă i se neagă azilul politic, se poate iniția un proces de deportare dacă persoana rămâne în țară mai mult decât timpul în care i s-a permis să stea, după cum a mai spus avocatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel