Antena 3, amendată cu 25.000 de lei pentru dezinformare în cazul bacalaureatului lui Funeriu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CNA
CNA

CNA a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 25.000 de lei Antena 3, pentru emisiunea "La ordinea zilei" din 8 iulie, în care s-a spus că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune, încălcându-se legislaţia audiovizualului privind informarea corectă a publicului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat în şedinţa de joi o sesizare primită de la PDL, dar şi câteva sesizări primite de la telespectatori, cu privire la emisiunea "La ordinea zilei" din 8 iulie, în care s-a afirmat că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune, în 1989, ulterior ministrul Educaţiei acuzând televiziunea de fals în acte.

Potrivit sesizării PDL, "în emisiunea din 8 iulie 2011, moderatoarea Dana Grecu nu a intervenit atunci când invitatul permanent, Radu Tudor, a prezentat ceea ce a numit rezultatele sesiunii de bacalaureat din Franţa, din 1989, din care reieşea faptul că ministrul Daniel Funeriu nu ar fi promovat examenul de bacalaureat".

Potrivit monitorizării CNA, Antena 3 a transmis în emisiunea "La ordinea zilei", difuzată în 8 iulie şi moderată de Dana Grecu, că Daniel Funeriu nu ar fi reuşit să treacă de proba scrisă a bacalaureatului pe care l-a susţinut în 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua şansă la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza că are informaţiile de la un telespectator, a prezentat şi un tabel în care apărea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar în dreptul acestuia era menţiunea "passe second groupe".

În replică, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, pe 9 iulie, că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în grupul de studii pentru elite. Ministrul Daniel Funeriu a mai spus că Antena 3 a făcut, cu bună ştiinţă, "un fals în acte", iar datele prezentate sunt "o calomnie fără precedent", un "fals abject care nu poate să rămână nesancţionat". Atunci, el a precizat că va acţiona în instanţă postul de televiziune Antena 3, pentru fals şi uz de fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel