ANPC intensifică verificarea ”produselor-vedetă” premergătoare sărbătorilor pascale! Nereguli în toată țara
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ANPC intensifică supravegherea pieței, în ceea ce privește comercializarea produselor preferate de români, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

”ANPC intensifică, în această perioadă supravegherea pieței, în ceea ce privește comercializarea produselor preferate de români, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Astfel, ca parte a tematicii de control, la nivelul întregii țări,pe 12 aprilie 2022, s-au derulat acțiuni de verificare a modului în care sunt comercializate produsele-vedetă ale acestui moment: ouăle.

ANPC întreprins 114 acțiuni de control, în toată țara, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 380.000 lei.

Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare a tuturor ouălor sparte sau cu termenul de valabilitate depășit, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor a unui magazin. Dintre cel mai des întâlnite nereguli, de către comisarii ANPC:

- Neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat

- Comercializarea unor ouă cu data durabilității minimale depășită

- Comercializarea unor ouă fără data durabilității minimale menționată pe coajă

- Comercializarea unor ouă sparte, cu excremente de pasăre pe coajă sau în ambalaje deteriorate, așezate alături de cele conforme

- Utilizarea unor spații de depozitare improprii cu rugină, scurgeri de conținut

- Expunerea la vânzare a ouălor în vitrine frigorifice neigienizate sau deteriorate

- Nerespectarea regimului de temperatură indicat de producător pentru ouă crude sau fierte și vopsite

- Comercializarea de ouă vrac, fără afișarea informațiilor de caracterizare prevăzute în lege (referitoare la calitate, greutate, metoda de creștere a păsărilor etc.) sau a prețului acestora, la raft

- Lipsa certificatului/autorizației de producător

- Comercializarea unor ouă fără documente de proveniență a mărfii

- Deficiențe privind regimul promoțiilor.”, a transmis directorul general al ANPC, Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Atenție la produsele de post pe care le cumpăraţi! Anghel (ANPC): Verificaţi cu atenţie eticheta!

Consumatorii trebuie să verifice cu atenţie eticheta produselor de post pe care le achiziţionează în această perioadă şi să cumpere produse alimentare numai din locuri amenajate şi autorizate, arată directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

'Pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în perioada postului Sfintelor Paşti să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, vă recomand să cumpăraţi produse alimentare de post numai din locuri amenajate şi autorizate, să solicitaţi şi să păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitateaconformitatea sau siguranţa unui produs. De asemenea, atenţionez asupra faptului că dacă achiziţionaţi produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare, riscaţi ca produsele sa fie neconforme sau chiar nesigure acestea vă pot afecta sănătatea. Verificaţi cu atenţie eticheta produselor de post pe care le cumpăraţi!', a scris pe Facebook sursa citată. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel