ANPC, în control la STB: Pericol major pentru călători / Galerie foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 23 Martie 2022, 09:14
WhatsApp
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de acțiuni de control în principalele depouri și autobaze ale Societății de Transport București (STB).

”În această dimineață, începând cu ora 3.30, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de acțiuni de control în principalele depouri și autobaze ale Societății de Transport București (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.

Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcurești-Ilfov, coordinate de președintele ANPC, Horia Constantinescu și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc.

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții, pornind de la aceste locații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea.

Câteva dintre de neregulile importante constatate, până acum, de echipele de control al CPCR București-Ilfov sunt:

Deficiențe tehnice

Prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare, lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deteriorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de i dezinfectat existența linoleumului deteriorat de pe pardoseală – cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, punând în pericol călătorii lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun.

Deficiențe de igienă și întreținere

Neigienizarea totală sau parțială a incintelor mijloacelor de transport în comun Utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare Utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor d transport în comun.

Controalele sunt în desfășurare și la această oră, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, reprezentanții STB să vină la sediul ANPC, unde va avea loc o discuție pe tema neregulilor identificate și se va stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficiențelor constatate, în beneficiul consumatorului și cu respectarea legislației în vigoare, în domeniu.

Vom reveni cu detalii, de îndată ce controalele se vor fi finalizat”, transmite ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?