ANPC, controale la trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord. Dezastru: geamuri murdare, prize lipite cu bandă de hârtie
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 28 iul 2022, 11:38
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
ANPC a verificat trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord. Au fost descoperite numeroase nereguli, ce lasă în urmă o imagine dezolantă, greu de descris.

Comisarii ANPC au descoperit o serie de nereguli în trenurile CFR Călători SA din Gara de Nord, Depoul Grivița și Depoul revizie de vagoane București – Basarab. Instituția a amendat cu 136.000 lei operatorii economici care operează în Gara de Nord și au oprit temporar activitatea în cazul a 12 operatori.

Echipe comune de control au efectuat trei acțiuni de verificare la operatorul economic de transport public persoane SNTFC C.F.R. Călători S.A, la, Gara de Nord, Depoul Grivița, Depoul revizie de vagoane București – Basarab.

Întreaga situație trebuie reevaluată. Plecând de la nesimțirea unor cetățeni, până la recepțiile făcute pe genunchi, toate trebuie gestionate corect. Se spală vagoane pe hârtie și se sting țigări pe scaune! Punctual trebuie sancționate lucrurile: disciplinar sau poate chiar penal!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Dintre cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC, la locațiile CFR Călători SA, menționăm:

Pavimentul din tren neigienizat, tapițeria scaunelor ruptă sau murdară
Existența unor coșuri de gunoi murdare
Ferestrele vagoanelor aveau geamuri murdare cu depuneri grosiere de praf
Existența unor guri de aerisire ruginite, precum și a unor prize lipite cu bandă de hârtie
Prezența, în compartimente a unor resturi alimentare sau a gumei de mestecat lipită pe paviment și scaune
Igienă necorespunzătoare în zona toaletelor
Existența unor resturi menajere îndesate în grilajul sistemului de ventilație
Folosirea unor produse de curățat fără elemente de identificare.

În ceea ce privește controalele ce au vizat cei 15 agenți economici din Gara de Nord, comisarii de la CRPC București – Ilfov au aplicat amenzi contraveționale în valoare de 136.000 lei. Totodată, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 12 operatori economici.

Neregulile constatate la comercianții din Gara de Nord au fost:

Comercializarea unor produse alimentare, depozitate la temperatura mediului ambiant, fără a exista un sistem de ventilație sau aer condiționat funcțional
Depozitarea apei minerale și a băuturilor răcoritoare direct pe paviment
Utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu insecte moarte, acumulări de praf, impurități, atât în interiorul agregatului, cât și pe sistemul de ventilație
Lipsa afișării prețurilor în mod vizibil, într-o formă neechivocă, ușor de citit
Neprezentarea autorizațiilor de funcționare
Depozitare băuturi direct pe paviment, in interiorul sau in afara unității, la temperatura mediului ambiant.
Comercializarea unor produse alimentare preambalate și a unor băuturi, fără a exista sisteme de ventilație sau aparate de aer condiționat, nerespectându-se, astfel, condițiile de depozitare recomandate de producător
Existența unui paviment deteriorat, depreciat, neigienizat corespunzător
Folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu insecte, cu grătare cu vopsea exfoliată și urme de rugina, chedere depreciate și sisteme de ventilație cu acumulări masive de praf, impurități și mucegai
Neafișarea prețurilor la toate produsele
Folosirea unor aparate vending în vederea preparării și comercializării  de băuturi calde, aflaate în exterior, la peste 38 grade C, cu apa folosită ca materie prima provenită din sursă proprie.
Comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare complete
Utilizarea unor mașini de gheață cu urme de rugină și neigenizate corespunzător
Comercializarea unor produse cu data limita de consum depașită
Nerespectarea regimului de temperatură indicat de producător pentru păstrarea produselor (depozitarea la temperatura mediului ambiant)
Utilizarea unor hote, în spațiul de gătit, cu un strat gros de grăsime și praf pe toată suprafața
Condiții de igiena precară (vitrine, camere frigorifice, paviment deteriorat, neigienizat corespunzător, cu gândaci și muște).
Lipsa graficelor de temperatură și schimbare a uleiului
Folosirea unor autorizatii de punct lucru expirate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?