ANPC, amenzi pe Dealul Negru, popasul iubitorilor de mititei. Ce au descoperit inspectorii (FOTO)
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 08 iun 2021, 11:33
WhatsApp
Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploieşti au întreprins o serie de acţiuni de verificare pe Dealul Mare - Dedulești, Județul Argeș.

"Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de acțiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori – Dedulești, județul Argeș.

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranței Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie. Echipele de comisari din județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au fost coordonate, pe teren, de– Claudiu Dolot, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, director general ANPC și Cristian Grozavu, comisar regional CRPC Ploiești.

În urma verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei. Principalele abateri constatate de comisari au fost: 

- Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora;
- Utilizarea de spații frigorifice neigienizate;
- Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare;
- Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor (ex. nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător).
- Echipele mixte ale CRPC Ploiești continuă acțiunile de control și supraveghere a pieței în regiune și în zilele următoare.

ANPC îi asigură încă o dată pe toți consumatorii că veghează cu atenție la modul în care operatorii economici le respectă drepturile stabilite prin lege, manifestând #TOLERANȚĂ ZERO față de practicile comerciale care pot pune în pericol sănătatea sau poate chiar viața consumatorilor, în timpul actului comercial", a transmis ANPC pe Facebook.

Produse pentru copii cu praf de metal, retrase din magazine

Poblemele în sectorul alimentar par să fie din ce în ce mai dese. Ieri, compania The Family Butchers a anunțat retragerea de pe piață a produselor Martinel Mortadella, 90g, cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, scrie Mediafax.

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.
Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”, a anunțat compania. Produsele au fost retrase din rețelele Selgros, Cora și Carrefour, conform informărilor trimise către ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?